by - Szelesut - 2021. márc 14.

TMax születésnap

A motoros kétkerekűek világa végérvényesen megváltozott, amikor a Yamaha 2001-ben útjára bocsátotta az eredeti TMAX-ot. Ez volt a legelső jármű, amely egy robogó kényelmét ötvözte a motorkerékpárok teljesítményével. A dinamikus sportrobogó azóta több százezer TMAX-tulajdonos életét változtatta meg szerte Európában.

TMAX piacra dobása óta minden évben a legkeresettebb sportrobogó. Két évtizeddel az első példány megjelenése után a Yamaha megalkotott egy speciális kiadású születésnapi modellt.

Az eredeti TMAX jóval megelőzte korát. Sportrobogó kategória előtte egyáltalán nem is létezett, azóta viszont a robogók legfontosabb szegmensévé nőtte ki magát. 20 évvel ezelőtti bevezetése óta minden évben a TMAX lett a legnépszerűbb sportrobogó. Az Európában eddig eladott közel 300 000 darabjával a TMAX messze a valaha gyártott legsikeresebb sportrobogó, és a Yamaha eddigi történelmének egyik legfontosabb modellje.

A Yamaha az elmúlt két évtized kiemelkedő sikerei előtt tisztelegve készítette el az új TMAX 20th Anniversary-t. Mindössze 560 db számozott modell készül, így ez a Yamaha egyik legexkluzívabb speciális kiadása, melyet az európai TMAX-tábor bizonyára nagyra fog értékelni.

Az új modell legfontosabb jellemzője a karbonkarosszéria. A hagyományos, egységesen szövöttmintás szénszálas komponensekkel ellentétben a TMAX 20th Anniversary minden karbonkomponense egyedi felületű.

A prémium minőségű anyagokból készült exkluzív, fűtött ülés sárga varrást kapott, amely harmonizál a bumeráng és az első sárvédő sárgájával; a robogó exkluzív státuszát pedig egy 20th Anniversary embléma hangsúlyozza ki. A fűtött markolatok is az alapfelszereltség részét képezik, és speciális végkialakítással rendelkeznek, tovább bővítve az ikonikus sportrobogó jellegzetességeinek listáját. Speciális Tech Graphite színben készül, bronzszínű kerekekt kapott, ezenkívül különleges számozott jelvényt is kap minden darab. 

Hogy menyibe kerül majd az ünnepelt, még nem tudni, de az biztos, hogy csak online lesz rendelhető.

Ezek az írások is érdekelhetnek:
Újabb retro a Kawasakitól

Újabb retro a Kawasakitól

by - Szelesut -szept 14

Helycserés támadás

Helycserés támadás

by - Szelesut -aug 14