by -sportos- 2022. ápr 18.

Technikai hiba miatt hatalmasat bukott Rossi Moor a teszthétvégén

Pénteken és szombaton folyamatosan javítva köridején a legjobb eredményért volta versenyben Rossi Moor a Northen Talent Cup hivatalos teszthétvégéjén Oscherslebenben. A Fairium Next Generation Riders Team ifjú versenyzője vasárnap 190 km/h-s sebességnél hatalmasat bukott, de szerencsére egyelőre úgy tűnik, nem esett komolyabb baja.

Rossit a mentő a pálya melletti Medical Centerbe vitte, ahol a megvizsgálták, majd orvosi utasításra a helyi kórházba küldték, ahol a CT és röntgen vizsgálatok nem mutattak törést, vagy komoly belső sérülést, viszont Rossi a bal oldalára kapott ütése lépsérülést is okozhatott ezért megfigyelés alatt tartják. Szerencsére az eszméletét az eséskor nem vesztette el, végig magánál volt és tudott beszélni.

Az újoncként Olaszországból érkezett Matteo Masili nevét is megjegyezték ezen a hétvégén, hiszen Titino olyan biztosan és folyamatosan hozta a 1:37:09 es köridőket, hogy biztosak lehetünk: nem csak egyszer fog a pódiumra állni ebben a versenyszezonban. 

Rossi állapotáról a csapat folyamatosan tájékoztatja a követőit. A NOrthern Talent Cup idei szezonja Le Mans-ban startol el, ahol a MotoGp futammal egyidőben követhetjük majd a versenyt május 13-15 i hétvégén.

Ezek az írások is érdekelhetnek: