by SzelesÚt 2008. szept 30.

Talma a hős, Rossi a világbajnok

Talmácsi Gábor igazi hőstettet vitt véghez a Japán nagydíjon. Az 5. helyről, sérült csuklóval, összevarrt könyökkel a harmadik helyen végzett...

Talmácsi Gábor igazi hőstettet vitt véghez a Japán nagydíjon. Az 5. helyről, sérült csuklóval, összevarrt könyökkel a harmadik helyen végzett Motegiben.

Talma remekül rajtolt, azonnal az élbolyba küzdötte magát, sőt többször is vezetett. Szemmel látható volt, hogy időnként egészen más íveket választott és azoknál a kanyaroknál, ahol erőteljesen kellett fékezni ő korábban megkezdte a lassítást, hogy amennyire csak tudja, kímélje műtött kezét. Sikerült végig kitartania és Bradl, valamint Di Meglio mögött arannyal felérő bronzérmet szerzett.

"Nagyon boldog vagyok, bár elképzelhető, hogy ez nem látszott rajtam a verseny utáni interjúnál, mivel akkor már minden idegszálam érezte a kezemben lévő fájdalmat - mondta Talma. -"Kemény verseny volt, nagyon elfáradtam a végére, de örülök, hogy végigbírtam. Köszönöm az orvos csapatnak, hogy egyátalán lehetővé tették az indulásomat, ami tegnap még kérdéses volt. Le kellett küzdenem a fájdalmat, ami féktávokon nagyon nehéz volt, de a motorom kitűnően működött. Köszönöm a csapatomnak is, hogy nem adták fel és egy remek gépet állítottak össze számomra a hétvégén. Szerencsére nem mozdult el a csavar a csuklómban, ezt egy gyors RTG-vel  ellenőrizte dr. Costa. Pihentetés és kezelés vár rá, majd jövő héten következik az Ausztrál futam."

A Moto GP-ben Valentino Rossi két év után megszerezte nyolcadik világbajnoki címét. A Doktor ebben a szezonban nyolcszor diadalmaskodott, és zsinórban ötödik futamgyőzelmét aratta. Ezzel a szereplésével 70. alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára a királykategóriában.

www.motogphirek.hu

Ezek az írások is érdekelhetnek: