by - Szelesut - 2021. jún 29.

Rossi Moor első rajt-cél győzelme Assenben

A hollandiai Assenben folytatódott a Moto GP-futammal egyidőben a Northern Talent Cup versenysorozat. Egy héttel a Sachenring-i futamok után nem volt sok ideje a Fairium Next Generation Riders Team fiatal magyar pilótáinak a pihenésre, de az eredményeken ez szerencsére egyáltalán nem látszott meg.

A szombati időmérőn Rossi Moor ismét megszerezte a pole pozíciót. Farkas Kevin a 10. helyről rajtolt. Az aznapi futamon az időjárás hasonlóan Le Mans-hoz 5 percenként változott. A napsütést vihar majd ismét napsütés követte. A rajt előtt 5 perccel épp a viharé volt a terep. A rajt már esőmentesen indult, de a pálya még nagyon vizes volt.

Rossi a rajt után visszaesett, de a száradó pályán a végén megtalálta a tapadást és a 9.helyen ért célba. Farkas Kevin a 10. helyről való rajt után szintén egy nehéz versenyt tudhat maga mögött, és hatalmas csatában a 13. helyen zárt.

A vasárnapi verseny ideális körülmények között zajlott. 24 fokos napsütésben álltak rajthoz a versenyzők. Rossi kitűnő rajttal egyből el tudott lépni a mezőnytől. A mögötte lévő bolyban óriási volt a csata, másodpercenként változtak a helyezések. Rossi végül rajt cél győzelmet aratott, óriási előnnyel a többiek előtt.

Rossi Moor a versenyről: „az első kanyart elsőként értem el a rajt után, utána megpróbáltam minél gyorsabban elszakadni a többiektől. Az első 3 körben 2 mp-et adtam a mögöttem jövőknek. A végén 7 mp es előnnyel lettem az első. Most egy kis pihenés következik, majd felkészülés a Red Bull Ring-i futamra.”

Farkas Kevin hatalmasat csatázott az élbolyban. Sajnos technikai hiba miatt motorja instabillá vált, végül a legjobb köridővel a 9.helyen végzett. Kevin a versenyről: „a jó rajt után az első kanyarban feltorlódtunk, és egy 9-es élbolyban haladtam végig. Sajnos a verseny vége felé a rám rakott 5 kg s súlyból a motor elejére rakott 4 kg leszakadt, egy tartócsavar eltört, így a motor rettenetesen elkezdett rázni. Próbáltam stabilan tartani és végül a 9. helyen végeztem.”

Most egy hosszabb szünet következik, majd augusztus 6-8-i hétvégén a Red Bull Ringen Ausztriában folytatódik a versenysorozat.

Ezek az írások is érdekelhetnek: