by 2021. aug 16.

Rossi Moor átvette a második helyet a Northern Talent Cup versenysorozatban

Izgalmas futamokon vannak túl a fiatalok a Northern Talent Cup-ban és a FIM MiniGp-ben egyaránt.

Az Assen-i verseny mindenképp tanulságos volt Rossi Moor számára. A kvalifikáción a 3. helyet megszerezve az első szombati versenyen nagyon jól rajtolt, olyannyira, hogy az első kanyarban már első helyen fordult. Sajnos a rossz áttételválasztás miatt nem tudott az egyenesekben kigyorsulni és szélárnyékban sem tudott előzni. Ezek ismeretében a második hely ragyogó eredmény. 

Vasárnap a már kijavított áttétellel ismét jól sikerült a rajt. A 3.körben Luciano egy lezárt ívvel megakasztotta az első kereket, és mindketten a sóderágyban kötöttek ki. Lorenz Luciano nem tudta folytatni a versenyt. Rossi a 16. helyre tudott visszajönni, és 10 kör alatt ledolgozva a hátrányt az utolsó előtti körben már a második helyen volt. Az utolsó kanyarban elfékezte magát és így az 6. helyen ért célba. A fékezésnél Rossi kiment a pályáról, az ezért kapott büntetés értelmében a 9. helyre sorolták. 

A következő egyben utolsó 2 verseny a Red Bull Ringen lesz augusztus 27-29-én.

A FIM MiniGp Csehországi futama is mozgalmasra sikerült. Az első versenyt Matteo Masili nyerte Lukács Tamás első rajtja nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, de 3 pozíciót sikerült előre mennie így a 6.helyen végzett. A második versenyen Matteo Masili (Titino) sajnos elesett valamint egy versenyzőt is kizártak, így ő a 3. helyen Lukács Tomi az 5. helyen végzett.

A következő verseny Szlovéniában lesz az augusztus 27-29 -i hétvégén.

Ezek az írások is érdekelhetnek: