by -szélesút- 2020. aug 24.

Perényi Pálról nevezhetik el a debreceni salakmotor stadiont

Végre méltó nevet kaphat a mindenki által csak salakmotorpályának nevezett Gázvezeték utcai létesítmény. Baráth Norbert, a Speedwolf ügyvezetője kezdeményezte a pálya Perényi Pál Salakmotor Stadionként történő elnevezését. A cívishir úgy értesült, a debreceni képviselő-testületi ülés csütörtökön tárgyalja az erről szóló előterjesztést.

A 2008 augusztusában elhunyt Perényi Pál salakmotor-versenyző és edző a salakmotorsport itthon és külföldön egyaránt megbecsült egyénisége volt. A legendás motoros pályafutása során megszámlálhatatlan sikert ért el és tevékeny részt vállalt a stadion létrehozásában is.

Pályafutása során megszámlálhatatlan siker állt a neve mögött, bajnoki aranyat nyert, szerepelt a válogatottban. Klubtársa, Radácsi Ferenc oldalán a páros a Svédországban megtartott salakmotoros világbajnokságon a döntő mezőnyének résztvevője lehetett, s hosszú ideig kettejük nevéhez fűződött a legjobb magyar világbajnoki eredmény.

Versenyzői pályafutása lezárása után Perényi Pál edzőként adta át a fiataloknak szakmai tudását, sportszeretetét. Ő egyengette többek között a debreceni "aranygeneráció" ifjú motorosainak pályáját, az ő irányítása mellett versenyzett egykoron például Adorján Zoltán, Hajdú Zoltán, Bódi László és Tihanyi Sándor. Dolgozott szövetségi kapitányként is, s a szakma csúcsának számító mesteredzői címmel ismerték el kivételes tudását, nevelő munkáját.

Ezek az írások is érdekelhetnek: