by -szelesut- 2020. aug 31.

Parkoló helyett biciklisáv

A Blaha Lujza tér és a Petőfi híd között visszakapják az autósok a kétszer két sávot, a biciklis sávot pedig a parkolók helyén alakítják ki. A Nagykörút többi részén, a Blaha Lujza tértől a Nyugati térig viszont marad az egysávos autósforgalom - mondta el Karácsony Gergely a Nagykörútról szóló sajtótájékoztatón.

A változások zöme szeptember elején megtörténik, másik rész a hónap végén. A ősz folyamán komplex tervezés indul, aminek alapja egy közösségi tervezés a Nagykörút jövőjéről. A főpolgármester hozzátette: az áruszállítást ezt követően is engedélyezik. Az új megoldással 400-500 parkolóhelyet kell beáldozni.

Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár korábban ugyanezt a megoldást javasolta a fővárosnak Twitter-bejegyzésben: 

"A Nagykörúton a parkolósáv helyett legyen kerékpársáv, úgy, hogy a boltok töltését és a mozgáskorlátozottak parkolását továbbra is biztosítani lehessen. A parkolók helyetti kerékpársávról pedig legyen előzetes, érdemi párbeszéd és készüljön szakmai hatástanulmány."

Portfolio

Ezek az írások is érdekelhetnek: