by SzelesÚt 2011. jún 25.

Pannonia-ring: magabiztos győzelem

Az időjárási körülményektől nem zavartatva Viktor egész múlt hétvégén az Open kategóriát jegyző időpapírok élén állt. Így a poleból...

Az időjárási körülményektől nem zavartatva Viktor egész múlt hétvégén az Open kategóriát jegyző időpapírok élén állt. Így a poleból indulva, rajt-cél győzelmet aratva, 25 pontot bezsebelve tért haza.

A szombat délutáni szabadedzéseken kezdte meg Viktor a Prop-tech Hondával a körözést. Mivel két héttel korábban sikeres Alpok-Adria futamot teljesítettek ugyanitt, csupán használt gumival, a korábbi beállításokat lecsekkolni lépet pályára.

Vasárnap vizes aszfalton zajlott az Open kategória időmérő tréningje. Viktor ekkor motorozott életében először a Honda 1000 RR-el vizes körülmények között, ami meglepő adat annak fényében, hogy 2010-ben az Endurance Világbajnokság fordulóin is e modellel versenyzett. Lényeg a lényeg, a megváltozott tapadási viszonyok nem okoztak problémát Kispatakinak. Saját legjobbját folyamatosan megjavítva 2.11-es köridővel szerezte meg a rajtelsőséget 3 másodperces előnyt könyvelve a második helyezettel szemben.

A verseny száraz körülmények között zajlott, Viktor kiválóan rajtolva hamar magabiztos előnyre tett szert, amit folyamatosan növelt. A 12 körös futam végére 38 másodpercre duzzadt elsőbbsége. Ez barátok között is negyed kör, így izgalmakban volt hiány.

Kispataki Viktor: „Ideje volt már kipróbálni magam és a Prop-tech Hondát vizes körülmények között. Úgy gondolom jól sikerült köridő és bukás mentesség tekintetében is. A versenyen jól rajtoltam, így a mielőbbi magabiztos előny megszerzésére törekedhettem. Köszönöm a csapat hozzáállását és munkáját, nélkülük nem jöhetett volna létre ez az eredmény.”

Az OB mezőnye most hosszabb pihenőre tér, a negyedik fordulót szeptemberben rendezik.

<<<Folytatódik a bajnokság

Motorszállítás mesterfokon>>>

Ezek az írások is érdekelhetnek: