by SzelesÚt 2009. máj 25.

Nincs egyezség - új pilótát keres Martinez

Nem tudott megállapodni egymással a Budapestre érkező Jorge Martínez Aspar és Talmácsi Gábor, így nem ül többet motorra a Balatonring Team...

Nem tudott megállapodni egymással a Budapestre érkező Jorge Martínez Aspar és Talmácsi Gábor, így nem ül többet motorra a Balatonring Team színeiben a magyar pilóta. A megbeszélés után mindketten hangsúlyozták, hogy békében váltak el egymástól, és kizárólag a médiajogokkal kapcsolatos viták miatt nem tudtak megegyezni.

Jorge Martínez Aspar egyértelművé tette, hogy idén már nem működhetnek úgy a médiajogok, mint az elmúlt két évben. A Balatonring beruházás elindítása, és ezzel szoros összefüggésben a Balatonring Team megalakítása ugyanis egy egészen új helyzetet teremtett, hiszen a Balatonring egész Magyarország számára előnyös és fontos ügy, kitűnő lehetőség. A Balatonring Team, amint mondta, Talmácsi Gábor nélkül is működik tovább, helyére egy másik magyar pilótát keresnek.

 - Márciusban ugyanitt, ebben a teremben mutattuk be az Balatonring Teamet, az új csapatot, és az új szponzorokat - mondta Martinez. - Az idény első három futamán azt gondolom, hogy nagyon jól szerepeltünk, de Gábor mégis úgy döntött, hogy felmondja a szerződést. Azért jöttünk most Budapestre, mert megpróbáltunk megállapodni Gáborral, de ez sajnos nem sikerült, méghozzá a médiajogok miatt. Szeretném nagyon világossá tenni, hogy Gáborral a személyes kapcsolatom kiváló volt, a lehető legjobbakat kívánom a számára, magánéletében is és szakmailag is. Nagyon szomorú vagyok, de ne nézzünk hátra, csak előre. Mi tovább fogunk küzdeni a Magyarországi projektért, a csapat tovább működik, és a Balatonring is fel fog épülni, ráadásul még nagyobb lesz, mint azt korábban terveztük.

A saját utunkat járjuk tovább, mi is és Gábor is, kívánom, hogy sikeres legyen, és találjon magának csapatot! Békében váltunk el, így elvileg elképzelhető, hogy hozzá fogok járulni, hogy év közben egy másik csapathoz szerződjön.

Van egy 125-ös és egy 250-es csapatunk is, ezek jól állnak a világbajnoki sorozatban, úgyhogy mostantól elsősorban a magyarországi feladatokra akarok koncentrálni, hogy a csapatot még nagyobbá tegyük. Az biztos, hogy magyar pilótát igazolunk majd Talmácsi Gábor helyére - tette hozzá.

Ezek az írások is érdekelhetnek: