by SzelesÚt 2009. máj 31.

Németh kvalifikálta magát

Bőven a limitidőn belül teljesített az időmérő edzésen Németh Balázs, így ott lesz a vasárnapi Olasz Nagydíjon. A délelőtti szabadedzésen...

Bőven a limitidőn belül teljesített az időmérő edzésen Németh Balázs, így ott lesz a vasárnapi Olasz Nagydíjon. A délelőtti szabadedzésen és a délutáni időmérőn is rengeteget javított, körről-körre egyre jobban érezte a kétütemű Apriliát, és végül 2 percen belüli idővel a 22. helyen kvalifikálta magát élete első gyorsaságimotoros világbajnoki futamára.

A Balatonring Team 22 éves pilótájának nem is lehetett más célja, minthogy a pénteki „ismerkedés” után, megpróbáljon egy picit az időeredményekre is figyelni, és mindenképpen a limitidőn belül fejezze be az időmérő edzést. Ezt a célt végül gond nélkül teljesítette, 1:59’132-es idővel bemotorozta magát a rajtrácsra.


 
Jorge Martínez Aspar, illetve a Balatonring Team mérnökei továbbra minden segítséget megadnak a csapat újoncának, sőt Martinez még azt is felajánlotta, hogy este di Meglio adatait is megkapja Balázs, ez sokat segíthet a vasárnapi versenyen.

Németh Balázs nyilatkozata:
„A fő cél a limit megfutása volt ma, ez sikerült! Még megnézzük az adatokat, és szerintem fogok tudni gyorsulni. Edzésről-edzésre egyre jobban hozzászoktam a motorhoz, de azért még van mit tanulni. A versenyre azt kérte Aspar Úr, hogy egy nagyobb csoporttal próbáljak majd elmenni, mert tanulhatok tőlük, és akár húzhatnak is.”

Ezek az írások is érdekelhetnek: