by -sportos- 2021. aug 31.

Nem díjazták a féktelen örömet

Véget ért a DORNA tehetséggondozó versenysorozata a Norhtern Talent Cup. Ezen a hétvégén a Red Bull Ringen tartották a két utolsó versenyt. Rossi Moor a 7 versenyből négyszer indulhatott a pole pozícióból. A Red Bull Ringen hihetetlen rekordot megdöntve lett a sorozat poleman-je. Mindeezek ellenére ez a mostani sajnos nem a Farium Next Generation Riders Team hétvégéje volt.

Pénteken az időmérő után a magyar versenyző egykerekezve örült a hihetetlen köridőnek és a pole pozíciónak, amiért a szombati versenyre egy hosszúkörös áthajtást kapott büntetésül. Száraz időben ez 2 mp-et jelent, esős időben viszont jóval többet. Rossi az elsőkörben teljesítette a büntetést és a 12. helyen ért célba.

A vasárnapi versenyen sok múlt volna, hiszen a pontverseny 2. helyének megszerzése volt a cél. A verseny végig izgalmas volt és percenként változott az élbolyban haladók pozíciója. Rossi végül egy ügyes előzéssel átvette a vezetést sikerült is meglépnie a mezőnytől és végül az első helyen intették le.

A pódiumra azonban nem állhatott fel, mert 3 hellyel visszaminősítették veszélyes magatartásért. Rossi ugyanis a leintés utáni győzelmi mámorban mindkét kezével elengedte a kormányt és lábait is felemelte – a pálya szélén, nem zavarva ezzel senkit. A meglepő szigor nyomán Rossi Moor a Northern Talent Cup idei versenysorozatát a 3. helyen zárta.

Szintén ezen a hétvégén volt a FIM MiniGp Alpok Adria sorozat versenye, ahol Matteo Masili megnyerte mind a két futamot, így vezeti a bajnokságot. Lukács Tomi végig műszaki hibával küzdve a 8. helyen ért célba. A MiniGp Alpok Adria versenysorozat következő és egyben utolsó futama szeptember 25-én lesz Horvátországban.

Ezek az írások is érdekelhetnek: