by szelesut 2020. aug 17.

Nagyágyúk a debreceni salakmotoros nagydíjon

A 45. Debrecen Nagydíjat rendezik meg csütörtökön az idén 50 éves Gázvezeték utcai salakmotor-stadionban. A versenyen itt lesz a szlovén Matej Zagar és a a dán Bjarne Pedersen is. A magyar színeket Fazekas Dennis, Kovács Roland és Magosi Norbert képviseli, és érkeznek versenyzők Csehországból, Lengyelországból, Ukrajnából és Ausztráliából is.

Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a 16 motoros 20 futamon méri össze tudását, a döntőbe az öt legjobb kerül be. Az augusztus 20-i verseny igazi különlegessége lesz, hogy a Debrecen Nagydíj előtt néhány kört megtesz a pályán Adorján Zoltán és Tihanyi Sándor is, akik harminc évvel ezelőtt nyertek páros világbajnoki bronzérmet - közölte Baráth Norbert. A hazai salakmotorsport két ikonikus alakjának köszöntésére a szervezőknek egy világsztárt is sikerült megnyerniük. Adorjánt és Tihanyit a sportág egyik legendája, a dán Hans Nielsen inti majd le a célvonalnál. 

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: a 45. Debrecen Nagydíjat másfél-két év rekonstrukciót követően a korábbiakhoz képest biztonságosabb, komfortosabb körülmények között rendezhetik meg. Emlékeztetett: az önkormányzat 55 millió forintot költött a Gázvezeték utcai stadion fejlesztésére, ebből idén 15 millió forintból Közép-Európa legbiztonságosabb légpalánk rendszerét telepítették. A salakmotor tradicionális sportág Debrecenben, ezért a következő években a stadion további fejlesztését tervezi az önkormányzat - fűzte hozzá Papp László. A 45. Debrecen Nagydíj csütörtökön 15 órakor kezdődik majd.

MTI, fotó: dehir.hu

Ezek az írások is érdekelhetnek: