by SzelesÚt 2011. jan 18.

Motorépítés V4 módra

Idén nem lesz Motorépítő Európa bajnokság, miután az AMD kiszállt a rendezvény szervezéséből. A visegrádi országok ugyanakkor összefogtak...

Idén nem lesz Motorépítő Európa bajnokság, miután az AMD kiszállt a rendezvény szervezéséből. A visegrádi országok ugyanakkor összefogtak és a térség legszínvonalasabb közös bajnokságát hozták létre. Eb helyett jön tehát a V4 Custom!

2004 óta a Motorépítő Európa-bajnokság kapta a legnagyobb nemzetközi figyelmet. Itt volt a legszélesebb a mezőny, sok magyar műhely is itt szerzett nemzetközi tapasztalatot. Az AMD (American Motorcycles Dealer) szerepvállalása természetesen jól átgondolt üzleti érdek volt, ami tisztán látszott is. De igyekeztek az USA-ban rendezett VB-n tényleg esélyt adni a tengerentúlról érkezőknek, és hát (2009 kivételével) a freestyle kategóriában szinte még dobogóra sem került amerikai versenyző. Talán ezért is döntöttek úgy, hogy nem folytatják tovább.

Nagyon jó ritmussal alakult ki viszont egy új kezdeményezés: 2011-től itt van a V4 Custom, a kelet-európai motorépítő bajnokság. A visegrádi országok motor show-i összefogtak, és közös bajnokságot hoztak létre, amelynek magyarországi állomása lesz a Millenárison április elején rendezendő EMAT – 15. Devils Motor Show. A közös győztes többek között nevezést és egy 5000 euró értékű utazást nyer a sturgis-i motorépítő VB-re.

Képek a tavalyi EMAT-ról:

{NeoGallery gallery="Emat2010"}

A V4 Custom állomásai:

Február 12 - 13. Lengyelország, Katowice: Custom Festival

Március 3 - 6. Csehország, Prága: Bohemia Custombike Show

Március 17 - 20. Szlovákia, Pozsony: Customs of Slovakia

Április 2 - 3. Magyarország, Budapest: EMAT – 15. Devils Motor Show

<<<Elrajtolt a Budapest-Bamako

Krossz, lassan és szépen>>>

Ezek az írások is érdekelhetnek: