by SzelesÚt 2008. ápr 01.

Motokrossz idénynyitó

Pápán az elmúlt hét végén rajtolt az ez évi motokrossz országos bajnokság. A nyitófutam nagy csemegéje Németh Kornél „fellépése" volt....

Pápán az elmúlt hét végén rajtolt az ez évi motokrossz országos bajnokság. A nyitófutam nagy csemegéje Németh Kornél „fellépése" volt.

Kornél évek óta a világbajnokság állandó szereplője, és ha Magyarországon motorozik, az már önmagában egy esemény. Hogy miért, azt egy a pálya szélén videokamerával ácsorgó álló paksi szurkoló fogalmazta meg nagyon precízen: „Ez úgy megy, hogy nem tudom levideózni!"

 

Németh Kornél - ahogy a mezőny látta...

A KTM világbajnoki versenyzője MX1-es vb színvonalat visz magával, bárhol is jelenik meg! Önmagában és a mezőny legjobbjaihoz képest is rettenetes tempóban gyakorlatilag maga alá darálja a pályát. Ha az ember nézi, szinte nem hiszi, hogy krosszmotorral így lehet menni.

Rajt - Kornél még a mezőny közepén

Erre Kornél az idén még rádobott egy lapáttal - itt láthatta ugyanis először a magyar közönség az új KTM-et. A csapat nem gyári, de a Sarholz Racing hosszú évek óta a világbajnokság egyik kiemelkedő privát csapata, és ennek a csapatnak a színeiben áll idén rajthoz Kornél. A depóban álló motorokat ennek megfelelően szinte az utolsó csavarig speciális alkatrészekkel szerelték fel. Igazi csemege a szemnek egy ennyire profin átalakított gép.

Sarholz KTM

A pályán a koreográfia évek óta a következő: mezőny elrajtol, Kornél egy körön belül átveszi a vezetést, és csak idő kérdése, hogy kik kapnak kört tőle. Kornél egy külön kategória. Nem csak az ugratókon, vagy a kanyarokban gyorsabb, de a rázós egyenesekben is. Pedig Czuni és társai is gyönyörűen motoroznak!

 

Czuni kétszer is második lett

Az amatőr futam rajtja

1. forduló
Paks Motocross pálya
Rendező: Paksi Autó-Motor SE
 
Magyar Köztársaság Kupa Élsport MX1.
 
Első Futam
1. Németh Kornél
2. Czuni László
3. Bencsik István
 
Második Futam
1. Németh Kornél
2. Czuni László
3. Borka János

Kép és szöveg: Petró Lajos
Ezek az írások is érdekelhetnek: