by SzelesÚt 2009. okt 18.

Moto GP - Stoner a nyerő

Casey Stoner nyerte a legnagyobbak versenyét a hazai pályán Valentino Rossi és Dani Pedrosa előtt. Jorge Lorenzo már az első kanyarban kiesett, még...

Casey Stoner nyerte a legnagyobbak versenyét a hazai pályán Valentino Rossi és Dani Pedrosa előtt. Jorge Lorenzo már az első kanyarban kiesett, még Talmácsi Gábort a 13. helyen intették le.

Szokásosan jól kapta el a rajtot Talmácsi Gábor az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén. Végre harcba tudott szállni néhány versenyzővel, viszont hat körrel a vége előtt elváltotta magát. A magyar motoros végül a 13. lett.

A bemelegítő edzésen Talmácsi Gábor a versenyritmusát próbálta begyakorolni, hogy azonos tempóban minél több kört tudjon teljesíteni. A magyar versenyző legjobb köre 1'33.158 volt, ami alig marad el a tegnapi kvalifikációs eredményétől. Szokatlan módon helyi idő szerint délután négy órakor kezdődött a MotoGP versenye, a résztvevőknek huszonhét kört kellett teljesíteniük a közel négy és fél kilométeres pályán.

Talmácsi a tizenhatodik rajtkockából vágott neki a viadalnak. A már megszokott módon remekül kapta el a rajtot, és a tizenegyedik helyig ugrott előre. Most viszont a gép versenyképesnek bizonyult, és a magyar motoros harcolni tudott a pozíciójáért. A hazai versenyét futó Vermeulen ugyan megelőzte Gábort, de a tizenkettedik helyet tartani tudta a Scot csapat pilótája.

Hat körrel a vége előtt az egyik kanyarban Talmácsi kicsit kiszélesítette a kanyart és ez egy helyezésébe került, de hatalmas versenyben végül a tizenharmadik helyen ért célba, Toseland és Hayden előtt. A versenyt az ausztrál Casey Stoner nyerte, Rossi és Pedrosa előtt. Talma tizenhét ponttal összetettben a tizenhetedik helyen áll, itt Rossi vezet, harmincnyolc ponttal megelőzve a második Lorenzót.

www.motogphirek.hu

Ezek az írások is érdekelhetnek: