by - Szelesut - 2020. nov 09.

Mindkét futamon második lett Kovács Bálint a spanyol superbike bajnokságban

Mindkét futamon a második helyen zárt az Open 1000-es kategóriában Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője a gyorsaságimotoros spanyol superbike bajnokság elmúlt hétvégén Jerezben rendezett utolsó fordulójában.

A 19 éves motoros a 26 fős mezőnyben olyan ellenfelekkel találkozott, mint többek között az idei Moto-E világkupában győztes Jordi Torres, valamint a Superbike-vb korábbi és mostani élversenyzői, Miquel Pons, Leandro Mercado, és Roman Ramos.

Jerezben a superbike és az Open 1000 géposztály egyszerre volt a pályán, Kovács a 15. rajthelyet szerezte meg az időmérőn, és szombaton az összetett sorrendben 12., vasárnap pedig 10. lett, így 10 bajnoki pontot szerzett. Saját kategóriájában azonban mindkét futamon másodikként intették le, csak a géposztály bajnoka, Daniel Saez előzte meg.

"A vasárnappal sokkal elégedettebb vagyok, elsősorban azért, mert két másodperccel gyorsabb köröket tudtam futni, mint szombaton. Fel tudtuk mérni, hogy egy ilyen erős mezőnyben mekkora távolságra vagyok az élmenőktől, ez pedig egy jó alap a jövő évi folytatásra" - nyilatkozta az MTI-nek a cseh New2Project Yamaha R1-esével versenyző Kovács, aki az idén az Alpok-Adria Bajnokság csonka szezonjában a superbike géposztály élén zárt, valamint a cseh bajnokságban második lett.

Ezek az írások is érdekelhetnek: