by -sportos- 2021. okt 07.

Minden idők leghosszabb szezonja jöhet a MotoGP-ben

Rekord hosszúságú, 21 versenyes lehet jövőre a MotoGP. A most bemutatott előzetes versenynaptár értelmében a szezon március elejétől november elejéig tarthat a motorversenyzés királykategóriájában.

A koronavírus-járvány miatt a MotoGP 2020-as és a 2021-es versenynaptárját is gyökeresen át kellett alakítani, idén a tervezett 20 verseny helyett 18-at rendeznek, ezek többségét Európában.

Jövőre viszont jöhet minden idők leghosszabb szezonja, ugyanis az előzetes versenynaptár 21 futamot tartalmaz. A tervek szerint az idény március 6-án Katarban veszi majd kezdetét, a második versenyt pedig Indonéziában tervezik megrendezni március 20-án, amely ország utoljára 1997-ben rendezett MotoGP-versenyt.

Argentína kétéves szünet után április 3-án térhet vissza, az első európai futamra pedig április 24-ig kell várnunk, amikor Portugáliába látogathat a sorozat. Ezt követően Jerez, Le Mans, Mugello, Barcelona, a Sachsenring és Assen jöhet májusban és júniusban.

A szezon első felét a Finn Nagydíj zárja majd július 10-én, ami a széria első finnországi látogatása lehet 1982 óta. Az idény második fele Silverstone-ban indulhat, majd augusztus 21-én az idén duplázó Red Bull Ring következhet.

Szeptemberben aztán következik Misano és Aragónia, szeptember 25-én pedig Motegi térhet vissza, egy héttel később pedig a Thai Nagydíj jön majd. Október 16-án aztán Ausztrália, 23-án pedig a Maláj Nagydíj. Az év utolsó versenyét Valenciában tervezik megrendezni.

A Dorna azt már szeptemberben bejelentette, hogy a 2022-es szezon előtti tesztek öt napon keresztül fognak tartani február 5. és 13. között, a két helyszín pedig Malajzia és Indonézia lesz.

Forrás: motorsport.com

Ezek az írások is érdekelhetnek: