by SzelesÚt 2009. márc 05.

Még nincs itt a tavasz a fejekben

Melegedik az idő, néha már süt a nap, itt az ideje, hogy felkeltsük a vasakat a téli álmukból. Viszont csak óvatosan: az autósok fejében még meg sem fordul, hogy van, aki már motorozik.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a kora tavasz csalóka: hideg az aszfalt, vízátfolyások, felfagyott részek intenek óvatosságra minden két keréken közlekedőt. Óvatosan, lassabban, nagyobb figyelmet az útraszentelve kell ilyenkor motorozni.

De ne feledkezzünk meg a közlekedő partnerekről sem: amennyire jobb fejek voltak az autósok nyáron, mint azelőtt, annyira nem számítanak most a motorosokra. Számtalanszor előfordult velem, hogy behúzódott elém, rámrántotta a kormányt látszólag pofárlanul egy autó a sorban. Amikor melléértem és átnéztem, láttam, hogy az ember azt sem tudta, hogy ott vagyok. (Mindez persze a drága dzsipek kopasz tulajdonosaira nyáron is igaz, ugyebár...)

Úgyhogy csak óvatosan, és főleg udvariasan! Ne ijezstgessük és ne anyázzuk a figyelmetlen autósokat! Tavaly nyáron végre megmozdult valami és előzékenyebbek, figyelmesebbek lettek. Ne szúrjuk el az idei nyarunkat egy agresszív tavasszal...

Széles utat!

Zoley

Van egy tanulságos sztorid? Oszd meg velünk, hogy megoszthassuk másokkal! Küldd el a szerkeszto@szelesut.hu címre!

Ezek az írások is érdekelhetnek: