by SzelesÚt 2011. jún 28.

Magyar induló a SBK világbajnokságon

Ilyen még nem volt: Kispataki Viktor a világ legjobb Superbike pilótái között versenyez Brnóban. Szabadkártyával indul a 25 éves versenyző a...

Ilyen még nem volt: Kispataki Viktor a világ legjobb Superbike pilótái között versenyez Brnóban.

Szabadkártyával indul a 25 éves versenyző a cseh fordulón, július második hétvégéjén. Viktor nagy álma teljesül, mely egyben eddigi karrierje megkoronázása is. Kilenc éves kora óta húzza a gázt, gyermek és felnőtt kategóriákban többszörös Magyar Bajnok. Egy rövid kényszerpihenő, majd a Supermoto szakágba tett kitérő után 2003 óta versenyzik az ezres géposztályban Superstock, illetve Superbike kategóriában. Az Alpok-Adria és a Nyílt Osztrák Bajnokság háromszoros nyertese.

2010-ben debütált világbajnoki sorozaton, a hosszú távú viadalok mindegyikén ott volt. Az évadzáró katari 8 órás futamon Arie Vos és Didier Van Keymeulen csapattársaként a dobogó harmadik fokára állhatott. E teljesítmény természetesen komoly gyorsulással együtt járt, melyet a stopperóra is megmutatott. Csak a szakértők kedvéért, Viktor idei köridei: Hungaroroing - 1.50 , Brno - 2.04 , Pannoniaring - 1.54.

Ez mind nem lenne elég a Superbike Világbajnokságon való részvételhez, de Kispataki mögé állt teljes mellszélességgel az Esztergomi Prop-tech tuningműhely. A Honda már készül a megmérettetésre, 16,5-es kerékkel és egy élesebb blokkal, melyet még egyszer tesztel Viktor a versenyhétvége előtt.

Kispataki Viktor: "Iszonyatosan örülök a lehetőségnek, és egyben nagyon izgatott is vagyok. Már gyerekként is a világbajnokságon való részvételről álmodtam, de mióta négyüteművel versenyzem, célom a Superbike VB. Néhány másodpercet szeretnék gyorsulni, felzárkózni ehhez az elit mezőnyhöz. Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat, és a csapatnak a  lehetőséget."

Még egy ok tehát elutazni a legközelebbi SBK viadal nézőterére, avagy élőben követni a történteket az Eurosport műsorán.

<<<Alpok-Adria - Kispataki az élre állt 

Pannonia-Ring - magabiztos győzelem>>>

Ezek az írások is érdekelhetnek: