by -bicajos- 2020. szept 25.

Közös gondolkodást vár az Autóklub a budapesti közlekedésről

Kerékpáros nyilvántartást és kötelező felelősségbiztosítást sürget az Autóklub elnöksége. A szervezet egy zöldebb, tisztább, minél élhetőbb város elérése érdekében egyetért a forgalomcsökkentési törekvésekkel Budapesten, úgy vélik ugyanakkor, hogy ez nem valósítható meg kizárólag az autósok érdeksérelmével.

A feltételrendszer vonatkozásában vannak olyan általános tételek, amelyek a közigazgatás különböző szintjeihez köthetők, és előfeltételei egy élhető város kialakításának. A MAK 11 pontban rögzítette a javaslatait, melyek érintik az M0 körgyűrűt, a hosszútávú várostervezést, és a kerékpárosok kötelezettségeinek a kérdését. Budapest főváros vezetése felé konkrét javaslatokkal élt a testület, így hogy felül kell vizsgálni a forgalomszervezési megoldásokat, a P+R parkolók számát bővíteni, a közösségi közlekedést, városi és elővárosi közlekedést pedig fejleszteni szükséges. A csúcsidőszaki torlódások csökkentése érdekében támogatni kell a home office-t, és a lépcsőzetes munkakezdést. Felül kell vizsgálni továbbá a járványhelyzetet kihasználva létesített kerékpársávok létjogosultságát.

A teljes állásfoglalás a https://www.autoklub.hu/klub/hirek/a-magyar-autoklub-orszagos-elnoksegenek-allasfoglalasa/ linken olvasható.

Ezek az írások is érdekelhetnek: