by - szelesut - 2022. ápr 10.

Közép-Európa egyik legnagyobb motoros túráját jelentette be a Harley-Davidson Budapest

Több mint 500 kilométeres motoros túrát, vezetett felvonulásokat, gasztronómiai élményekkel és turisztikai lehetőségekkel teletűzdelt programokat jelentettek be az Open Road Bázison. Megalakult egy új, kötetlen motoros közösség, mely vár mindenkit, aki szeret motorozni, keresi a baráti társaságot és kíváncsi a technikai újításokra.

„Sokat gondolkodtunk azon, hogy milyen formában tudunk tenni azért, hogy új élményeket adjunk a motoros társadalomnak. Ezért alapítottuk meg az Open Road Riders Community közösséget, ahova várunk mindenkit, aki szereti a motorokat, legyen az bármilyen típusú vagy márkájú.” – mondta el Hankó Ákos, az Open Road Riders Community megálmodója. „Egy egész éves programsorozattal készülünk, melynek a legnagyobb eseménye az Open Road Tour, mely Soprontól Debrecenig felölei az országot, és csatlakozási pontokon vár minden motorost.” Az esemény 2022. május 26. és 28. között 3 napon, 3 kiemelt programhelyszínen zajlik majd. A rendezvény fővédnöke Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke lesz, mivel a szervezők szerint ő képviseli leghitelesebben a magyar gépjárműipar és azon belül a motorosok érdekeit

„A motorozás és maguk a motorosok rendkívül fontosak szervezetünknek” – szólalt meg Knezsik István. „Éppen ezért örültem az Open Road Riders Community kezdeményezésnek, az esemény védnöki felkérést pedig megtisztelőnek tartom. Amit külön kérek a motorosoktól, hogy az élmény legyen biztonságos, a sajtó munkatársai pedig vigyék hírét a kezdeményezésnek.”

„Nagyon szerettünk volna, hogy a motoros társadalom megjelenjen városunkban – mondta el Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere. „Egernek nemcsak történelme van, hanem jelene is, az ország egyik legkiemelkedőbb turisztikai központja, mely környezet ideális a motorozásra, a hegyi utak, a gyönyörű tájak igazi élményt adhatnak mindenkinek.” Hasonló gondolatokat fogalmazott meg Horváth Richárd, Hatvan polgármestere is, ahol kiemelt pihenőhellyel várják majd a motoros túra résztvevőit.

Eger a pénteki napon igazi nagykoncerttel várja a túra résztvevőit a Dobó téren. A koncertek mellett a város látványosságai nyílt napot tartanak a motorosoknak, az akkreditációnak köszönhetően a résztvevők megtekinthetik a város látványosságait. Ezt fogják segíteni Egervölgye Alapítvány munkatársai és önkéntesei.

Az Open Road Riders Community nemcsak a motorozásról és a buliról szól:

A szabadságot megtestesítő motoros élmények és a közösségi szellem mellett küldetésünk, hogy felhívjuk a figyelmet az állatmentésre és a tudatos állattartásra. Minden élőlénynek megvannak a szabadsághoz való jogai, számunkra ezek az értékek megkerülhetetlenek” – mondta Hankó Ákos, hozzátéve, hogy éppen ezért Kápolna Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagjával, a Világ- és Európa bajnok Kiss Norberttel el fognak ültetni egy amerikai mamutfenyőt, amivel szimbolizálni kívánják a közösség szilárd meggyőződést ezzel a témával kapcsolatosan.

A motoros túra utolsó, egyben várhatóan legnépesebb állomása Debrecen lesz, ahol az ország legnagyobb autó-motoros seregszemléjének lesznek részvevői az open roadosok. A Cívisváros mindig is híres volt rendezvényeiről, erre az eseményre várják egy, két, három, vagy négy keréken az autómotorok szerelmeseit. Megtisztelő a rendezvénynek, hogy egy ilyen mozgalom, egy ekkora túra része lehet, és szeretettel várják az Open Road Riders Community valamennyi tagját.

Már csak néhány hét és elindul a legnagyobb motoros túra, mely igazi élményt fog nyújtani minden motorosnak. Feel The Freedoom, Let’s Ride!

Open Road Tour - 2022.05.26-28., Sopron – Győr – Budapest – Hatvan – Kápolna – Eger – Debrecen

További információk: www.openroad.hu és a közösség közösségi média felületein.

Ezek az írások is érdekelhetnek: