by -sportos- 2020. dec 07.

Kiírták a pályázatot a hajdúnánási MotoGP-pálya tervezésére

Kiírta a közbeszerzést a Hajdúnánás mellé megálmodott MotoGP-pálya tervezésére a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. A dehir.hu értesülése szerint a nyomvonal 4,4 kilométer lesz, egyszerre akár 32 ezren is szurkolhatnak majd a futamokon.

A tervpályázat tárgya a Hajdúnánás közelében lévő autó- és motorsport versenypálya és a hozzá kapcsolódó multifunkciós autó és motorsport komplexum területének – közlekedésének, kiszolgálásának és létesítményeinek – megtervezése. A megközelítőleg 500 hektár területen elhelyezkedő létesítmény több pályát és az ezekhez kapcsolódó épületeket, kiszolgáló létesítményeket és azokat ellátó területeket foglal magába.

A versenypálya nyomvonala 4,4 kilométer hosszú, a főépület 10 ezer négyzetméter alapterületű lesz , a főlelátón 12 ezer ember nézheti majd egyidejűleg a versenyt, a másodlagos lelátókon pedig 15-20 ezer szurkoló foglalhat majd helyet. A MotoGP-pályához 25 ezer parkolót alakítanak majd ki, lesz gokart versenypálya, bérelhető gokart-pálya és flat track versenypálya is.

A pályaműveket február 19-ig várják. Kiírták a pályázatot a hajdúnánási MotoGP-pálya tervezésére, a teljes díjazásra 30 millió forintot szánnak, a legmagasabb adható díj tízmillió forint. A bíráló bizottság elnöke Kósa Lajos, akit a a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. jelölt, társelnöke pedig Kováts András, a Magyar Építész Kamara jelöltje. A zsűri tagjai még: Finta Sándor, Balogh Balázs, és Gábor István építészek, Marosán Andrea település-tervező és Tüske Zsolt közlekedés-építőmérnök.

Ezek az írások is érdekelhetnek: