by -sportos- 2021. márc 23.

Katari Nagydíj - Márquez nem indul az idénynyitón

Nem áll rajthoz a gyorsaságimotoros-világbajnokság hétvégén sorra kerülő idénynyitó Katari Nagydíján a hatszoros világbajnok Marc Márquez, aki tavalyi felkartöréséből lábadozik.

A 28 esztendős spanyol versenyző csapata, a Honda hétfőn jelentette be: az orvosok azt javasolták Márqueznek, hogy ne siettesse a visszatérését, április 12-re pedig újabb kontrollt rendeltek el a számára.

"Nagyon szerettem volna részt venni a vb idei első futamán, de sokkal fontosabb folytatnom a munkát annak érdekében, hogy megteremtsük a teljes visszatéréshez szükséges optimális feltételeket" - fogalmazott Márquez.

A spanyol versenyző tavaly júliusban, az idénynyitó Spanyol Nagydíjon bukott, eltört a felkarja, amit megoperáltak, később azonban másodszor is műteni kellett, mert otthonában, ablaknyitás közben elmozdult az egyik beültetett lemez. A harmadik orvosi beavatkozásra december elején került sor, mert a kezelések ellenére a vártnál lassabban gyógyult a sérült testrész.

A világbajnokság vasárnap kezdődik Katarban, majd egy héttel később ugyanott, a Dohai Nagydíj elnevezésű viadallal folytatódik.

MTI

Ezek az írások is érdekelhetnek: