by 2020. szept 27.

Izgalmak Barcelonában

Fabio Quartararo nyerte a Katalán Nagydíjat. Franco Morbidelli és Valentino Rossi hiába kezdett jól is, végül előbbi a negyedik helyen végzett, a Doktor pedig a második helyről csúszott ki. Végül Joan Mir és Alex Rins is a dobogón végzett a Suzukival.

A Katalán Nagydíj időmérőjén Morbidelli szerezte meg a pole pozíciót, az első sorba pedig még Fabio Qartararo és a 2021-es maradását tegnap bejelentő Rossi fért oda, mögöttük pedig a Miller, Vinales, Zarco hármas rajtolt - számolt be róla a motorsport.com.

A rajt egyáltalán nem volt eseménytelen: Zarco és Dovizioso kicsúszott a rajtnál, az első körben pedig Morbidelli, Rossi, Miller, Quartararo, Mir, Rins volt a top-6 állása.

A fordulatos versenyen végül Quartararo tudott győzni, mögötte pedig Joan Mir és Alex Rins végzett. Morbidellinek be kellett érnie a negyedik hellyel, majd Miller, Bagnaia, Nakagami, Petrucci, Vinales és Crutchlow következett a top-10-ben.

Quartararo 8 pontos előnyre tett szert a pontversenyben a győzelmével, a második helyen pedig Mir áll. Dovizioso a kiesése miatt visszacsúszott a negyedik helyre, Vinales pedig a harmadik helyre jött fel.

Fotó: Instagram, MTI

Ezek az írások is érdekelhetnek: