by - szelesut - 2022. jan 24.

Itt az új CB 300R

Új típussal bővül a Honda Neo Sports Café családja – 2022-ben visszatér a CB300R és csatlakozik a jelenleg kapható CB125R, CB650R és CB1000R modellekhez.

A CB300R menetkész tömege mindössze 144 kg, 286 cm3-es, folyadékhűtésű motorja 31 LE-s csúcsteljesítményű, míg legnagyobb forgatónyomatéka 27,5 Nm. A pörgős, négyszelepes, DOHC-vezérlésű egyhengeres – kimagasló teljesítménye dacára – rendkívül csekély károsanyag-kibocsátású és megfelel az Euro 5 szigorú környezetvédelmi előírásainak. A gyors, pontos fel- és visszakapcsolásokat rásegítős, nyomatékhatárolós tengelykapcsoló segíti.

Az erőforrást préselt elemekből és csövekből épült váz öleli körbe, melynek páratlan merevsége szélsőséges helyzetekben is pontos visszajelzéseket garantál. Akárcsak a nagyobb CB-kben, itt is 41 mm-es csúszószár-átmérőjű SFF-BP fordított villa biztosítja a remek úttartást, ami elődjével összevetve hatékonyabban csillapít és javítja a motor kezelhetőségét. Szintén közös pont a Neo Sports Café család többi tagjával, hogy négydugattyús, radiálisan rögzített féknyereg és agy nélküli, úszóágyazású tárcsa felel a lassításért, méghozzá IMU-val, azaz helyzetérzékelővel kiegészített ABS felügyeletében. Ugyancsak a nagyobb motorokról ismerős a változó keresztmetszetű kormány, a továbbfejlesztett, folyadékkristályos műszeregység és a minden elemében LED-es világítás.

 

Ezek az írások is érdekelhetnek: