by SzelesÚt 2009. júl 27.

Ismét dobogón a Team Toth, Németh motorhiba miatt kiállt

Nem tudta befejezni a Brit Nagydíjat a Balatonring Team magyar versenyzője, Németh Balázs, akinek már rögtön a verseny elején elromott a motorja....

Nem tudta befejezni a Brit Nagydíjat a Balatonring Team magyar versenyzője, Németh Balázs, akinek már rögtön a verseny elején elromott a motorja. Mattia Pasini bravúros motorozásának köszönhetően, idén már harmadszor, ismét dobogón végzett a Team Toth. Az olasz versenyző annak ellenére, hogy bukott harmadikként ért célba. Tóth Imi sajnos nem szerzett pontot.

Kis csúszással kezdődött a 250 köbcentisek futama a Donington Parkban, mert a nyolcadliteresek versenye alatt eleredt az eső. A 250-es pilóták így esőgumikkal kezdték meg a 27 körös versenyt, de idő közben felszáradt a pálya, így a mezőny hátsó feléből többen kijöttek a boxba, hogy száraz gumikat rakjanak versenygépeikre. Az élmezőny viszont nem változtatott, Mattia Pasini el is csúszott, de végül a harmadik helyen ért célba. A futamot a végig magabiztosan versenyző Aojama Hirosi nyerte meg Alvaro Bautista és Pasini előtt.

A Balatonring Team magyar pilótája, Németh Balázs viszont már az első körben kiállt, motorhiba miatt. A fiatal versenyző már a felvezetőkör alatt érezte, hogy valami baj van a motorral, amit a rajt előtt a szerelők még megpróbáltak kijavítani, de nem sikerült nekik. A tehetséges versenyző most Magyarországra utazik, ahol tovább folytatja rehabilitációját, hogy a három hét múlva esedékes Cseh Nagydíjon már teljesen egészséges legyen a keze, amely egy hónapja tört el.


 
Németh Balázs nyilatkozata: „Már a felvezetőkör alatt éreztem, hogy valami baj van a motorral, amit a rajtrácson elmondtam a szerelőknek. Ők állítottak is a motoron, de a rajt pillanatában már éreztem, hogy nem sikerült teljesen megjavítani, mert 11 ezeres fordulatnál nem forgott többet a motor. Az első körben többször is bedadogott a motor, és nem forgott többet 11 ezernél. Az utolsó előtti kanyarban pedig teljesen megállt, úgyhogy félre kellett állnom. Az első diagnózis szerint a generátor hibásodott meg, így a szelepvezérlés és az üzemenyagbefecskendezés is megszűnt. Most otthon fogok pihenni, gyógytornára fogok járni és elkezdem a fizikai felkészülést, hogy újra megerősödjön a kezem."

A verseny végeredménye:

1 4 HONDA Hiroshi AOYAMA JPN Scot Racing Team 250cc
2 19 APRILIA Alvaro BAUTISTA SPA Mapfre Aspar Team
3 75 APRILIA Mattia PASINI ITA Team Toth Aprilia
4 58 GILERA Marco SIMONCELLI ITA Metis Gilera
5 63 APRILIA Mike DI MEGLIO FRA Mapfre Aspar Team 250cc
6 6 APRILIA Alex DEBON SPA Aeropuerto-Castello-Blusens
7 35 HONDA Raffaele DE ROSA ITA Scot Racing Team 250cc
8 40 APRILIA Hector BARBERA SPA Pepe World Team
9 12 APRILIA Thomas LUTHI SWI Emmi - Caffe Latte
10 55 HONDA Hector FAUBEL SPA Honda SAG
11 16 APRILIA Jules CLUZEL FRA Matteoni Racing
12 52 APRILIA Lukas PESEK CZE Auto Kelly - CP
13 15 GILERA Roberto LOCATELLI ITA Metis Gilera
14 17 APRILIA Karel ABRAHAM CZE Cardion AB Motoracing
15 48 HONDA Shoya TOMIZAWA JPN CIP Moto - GP250
16 25 APRILIA Alex BALDOLINI ITA WTR San Marino Team
17 10 APRILIA Tóth Imre HUN Team Toth Aprilia
18 64 APRILIA Luke MOSSEY GBR Sabresport Grand Prix
19 53 HONDA Valentin DEBISE FRA CIP Moto - GP250
20 7 APRILIA Axel PONS SPA 20 Pepe World Team
21 77 APRILIA Aitor RODRIGUEZ SPA Matteoni Racing
22 8 HONDA Bastien CHESAUX SWI Racing Team Germany
23 54 APRILIA Toby MARKHAM GBR C&L Racing

Ezek az írások is érdekelhetnek: