by SzelesÚt 2010. márc 28.

II. Motoros és Huszár Hadjárat

Második alkalommal rendezik meg április 3-4-én a II. Motoros és Huszár Hadjáratot hagyományőrző huszárok, betyárok, tüzérek és gyalogságiak,...

Második alkalommal rendezik meg április 3-4-én a II. Motoros és Huszár Hadjáratot hagyományőrző huszárok, betyárok, tüzérek és gyalogságiak, a Dicsőséges Tavaszi Hadjáratra emlékezve. Jászberényben díszszemle várja az érdeklődőket, Nagykátán pedig újra lezajlik a 161 évvel ezelőtti ütközet.

Az első napon,Jászberényben 14 órakor a főtéren lesz a díszszemle, ahol a hagyományőrző csapatok mellett a motorosok is felsorakoznak. Mivel ez a nap Jászberény városi napja is, ezért a főtéren egész napos, estig tartó rendezvények lesznek (kirakodó vásár, népzene, néptánc, rock zene, stb.). A második napon Nagykátán lesz díszszemle 14 órakor, a huszárok mellett a motorosok részvételével.

A CSATA TÁPIÓBICSKÉN 17 ÓRAKOR KEZDŐDIK!!!

Itt, közel 200 hagyományőrző, Európában szinte egyedülálló módon, feleleveníti és bemutatja a 161 évvel ezelőtt történt eseményeket.

Motorosoknak:

Első találkozási pont: 2010.04.03-án 13 órakor a jászberényi TESCO parkolója (talán felismerjük egymást:)). Innen 13.30-kor indulunk a főtérhez közeli találkozási ponthoz, ahol csatlakozunk a Huszárokhoz és együtt masírozunk be a főtérre. A díszszemle után némi szabadprogram, majd 16 órakor együttesen megyünk a huszárlaktanyába. Idén a szállásunk is itt lesz, több termet is megnyitnak részünkre. LATICELT, FELFÚJHATÓS ÁGYAT, HÁLÓZSÁKOT HOZZ MAGADDAL!!! Állítólag zuhanyozni nem tudunk, wc azért lesz... (toy-toy)
Ez a nap Nagyszombat. Aki igényli, a jászberényi nagytemplom Feltámadási szentmiséjén és a körmeneten részt tud venni.
Az esti vacsorára sajnos nem tudnak megvendégelni minket, de lesz büfé, ahol az ígéret szerint igen baráti árak várnak ránk a vacsorát illetően. Ha mégsem, van más megoldás...
Esti rock buli nem lesz, helyette igazi autentikus népzene, barátkozós, jó hangulatú, „világmegváltós" estére számíthatunk.
A laktanyát 10.30-kor kell elhagynunk, igény esetén előtte reggeli, majd együtt átmotorozunk Nagykátára, ahol a Szent István étteremben, étlapról ki-ki alapon tudunk megebédelni.
13 órától, gyülekező Nagykátán a 31-es főúton lévő MOL benzinkútnál. Indulás a nagykátai megemlékezésre, 13.50-kor.
A díszszemle után megkoszorúzzuk a MOTOROSOK A NEMZETÉRT EGYLET által állított kopjafát, az egységes Nemzet reményében. Ezt követően indulunk a csatatérre. Itt, mi is a nézőkhöz csatlakozunk. A csata végeztével (kb. 18.30.), mindenki egyénileg indulhat haza..., óvatosan, mert másnap locsolkodni kell!
Tehát, több helyszín, több időpont (reméljük az időjárás is kegyes lesz hozzánk), ha nem is tudsz az egész Hadjáraton velünk lenni, bármelyik ponton SZÍVESEN LÁTUNK!

TOVÁBBI BALESETMENTES KÖZLEKEDÉST MINDENKINEK!
Motoros üdvözlettel: a MOTaMOT csapat

Ezek az írások is érdekelhetnek: