by - szelesut - 2022. ápr 23.

Igazán egyedi - Jön az új Yamaha XSR125 Legacy

A blokk és a váz megegyezik a 2021-ben bemutatott, rendkívül népszerű XSR125 modellével, küllemében azonban az XSR125 Legacy sajátosan egyedi, neo-retró. A Yamaha persze továbbra is támogatja, hogy az építői fantázia egyedire szabja a vasakat.

A Yamaha Sport Heritage modellek növekvő népszerűsége mögött a terjedő „custom-built” motorépítési irányzat húzódik meg – és elsősorban a Yamaha Yard Built programja, amely számos különleges projekt megépítését ösztönözte és segítette elő Európa legkreatívabb motorépítői körében. A Yard Built program elindítása óta több mint 60 exkluzív, egyedi különlegesség készült a sorozatgyártású Sport Heritage modellek alapján, és a Yamaha 2022-ben és később is folytatja a Yard Built projekt támogatását.

Az örökölt dizájnt a kortárs technológiával a maga egyedi módján ötvöző Faster Sons filozófia sok motorost inspirál arra, hogy személyre szabják saját gépüket, és valami különlegeset alkossanak, amely tükrözi saját stílusukat – és eközben új, izgalmas dimenzióval gazdagítsák a motorozás világát. Néhány ilyen retró dizájnelem, például a küllős kerék már alapfelszereltség az új XSR125 Legacy-n, kiemelve, hogy ez a stílusos modell a múlt legjavát ötvözi a modern dizájnnal és technológiával.

A Yamaha XSR125 Legacy a 2021-ben bemutatott, rendkívül népszerű XSR125 modellre épül, ugyanazt a 125 köbcentiméteres, 15 lóerős motort és vázszerkezetet használja. Az XSR125 Legacy megjelenése azonban teljesen más stílust képvisel.

A hírek szerint csak a Historic Black (fekete) színben lesz elérhető, az első darabok pedig idén júniusban érkeznek a kereskedésekbe. Az egyedi tartozékok széles választéka, például az Akrapovič kipufogók, tank padok, plexik, csomagtartók, protektorok és egyebek mellett a Yamaha három, eredeti tartozékokból álló csomagot is kínál az újdonsághoz: Racer Pack, Street Pack és Tracker Pack.

Ezek az írások is érdekelhetnek: