by AMTS 2023. márc 14.

Hétvégén újra AMTS - a motorok szerelmeseinek is

Hosszú évek után a kétkerekűek szerelmesei is számos érdekességgel és programmal találkozhatnak az idei AMTS-en. A legnagyobb hazai autó show idén végre újra a megszokott, kora tavaszi időpontban, március 17-19. között nyitja meg kapuit a Hungexpó-n. A méltán népszerű rendezvény történetének eddigi legnagyobb showjával, legszínesebb felhozatalával és rengeteg programmal tér vissza a vásárváros falai közé - és persze azon is túlra.

Az AMTS tíz, teljes értékű autós rendezvényt tömörít magában, melyek mindegyike egyetlen belépőjeggyel látogatható a nyitva tartás három napja alatt. A programhelyszínek kül- és beltéren összesen 120.000 négyzetméteren, vadonatúj elrendezésben érhetők majd el a látogatók számára.

A legnagyobb csarnok ez évben is a tuning és a háttéripar témakörét öleli majd fel. Az európa számos országából érkező, átépített autócsodák mellett, a külföldi kiállító cégek listája is növekedett, nemzetközi felhozatal terén pedig a valaha volt legerősebb évnek ígérkezik 2023.

Habár önálló tematikaként idén még nem jelenik meg az a bizonyos "M" betű a rendezvény nevében, a motorozás nagy hangsúlyt kap az idei AMTS-en.

A "G' pavilonban egy vadonatúj modellel, a rendezvény történetében először állít ki a Harley-Davidson Budapest, továbbá több márkájával megjelenik az a KSR Group hivatalos magyarországi partnere, az ADVESmoto is, akinek elektromos NIU motorkerékpárjait az "F" pavilon melletti tesztpályán ki lehet majd  próbálni. A kiállítók sorában a Can-Am quadjai, valamint motoros ruházat terén a Serpentize állít ki, utóbbi támogatásában pedig több színvonalas streetfighter show-ra is sor kerül a driftes programok között, Palatinus Attila stuntrider prezentálásában!

Ha pedig ez nem lenne elég, számos épített motorral kecsegtet az AMTS Hot-Rod Showjának felhozatal is, a csapattól megszokott, teljesen átalakított, átlag 80-90 éves coupék és roadsterek között. A 50' Brothers neve által fémjelzett show nem csak a kiállított gépparkkal, de autentikus programokkal, sőt, koncertekkel kalauzolják majd vissza a látogatókat az amerikai járműgyártás első évtizedeibe.

Erősen rágyúrt a motoros vonalra a rendezvény egy komplett pavilonnyi, pazar veterán és oldtimer felhozatallal érkező Classic Autó-Motor Show szervezősége is. A Magyar Veteránjárművesek Szövetsége (MAVAMSz) szervezésében megvalósuló tematika idén "D" nagycsarnokban kapott helyet, a gyönyörűen restaurált, vagy éppen eredti állapotában megőrzött több évtizedes múltra visszatekintő több mint 120 járműcsoda mellett a rendezők megemlékeznek a kerek évfordulót ünneplő BMW, valamint a szintén évfordulós eredeti Méray motorkerékpárokról, melyek megjelenése igazi kuriózumot jelent a felhozatalban.

Az Automobil és Tuning Show ideje alatt egyetlen belépővel megtekinthető:

    Carstyling.hu Tuning Show – hazánk legnagyobb autótuning showja

    Új autók kiállítása – szalonautók, márkaimportőrök és koncepciók bemutatkozása

    Elektromobilitás Expo – bamutatkozik a hazai elektromobilitási piac és háttéripar

    Classic Autó-Motor Show - restaurált klasszikus autók és motorok, oldtimerek, veteránok

    Magyarok a világ járműgyártásában kiállítás - hazánk nagyjai az autó- és motoriparban

    GymkhanaDrift Bajnokság és Show – A látványos autósportok exkluzív versenye

    TOYO Tires - Offroad Hungary Show – Minden, ami terep, épített, látványos pályákon

    '50 Brothers Hot Rod Show – döbbenetesen átépített veterán járművek kiállítása

    Tuning találkozó és kiállítás - több száz magánépítő és klub bemutatkozása

    SUV Zóna – szabadidőautó kiállítás és az elérhető kínálat bemutatkozása

    Egész napos programok – kültéren és beltéren egyaránt, az egész családnak

További információk:

Ezek az írások is érdekelhetnek: