by -sportos- 2020. nov 25.

Frissítő átalakítások - Ninja ZX-10R 2021

Látványos, kifejezetten vagány külső, új kipufogó, és az átdolgozott aerodinamikának köszönhetően 17%-kal nagyobb leszorítóerő a főbb jellemzői a 2021-es ZX-10R-nek. Az átalakításban maximálisan támaszkodtak a Superbike VB-n induló csapat két versenyzője, Alex Lowes és a sorozatban hatodszor világbajnok Jonathan Rea tapasztalataira.

A 998 köbcentis blokk teljesítménye 200 lóerő, a csúcsnyomaték pedig 114,9 Nm. Az új Ninjához új olajhűtőt és módosított elektronikus fojtószelepeket használtak, új a kipufogó, és módosítottak a váltó áttételezésén is.

A motoros 3 (sport, road, rain) mód közül választhat, és van 4 szabadon konfigurálható user mód is a computerben. Új a színes, TFT-műszerfal, amihez természetesen a telefonunkat is csatlakoztatni tudjuk. A korábbinál jóval kisebb fényszórók már LED-es egységek, amik súlya 450 g-mal kevesebb, mint a régi halogén lámpák. A fényszórók két oldalán lévő panelek aerodinamikai szerepe meghatározó, ennek köszönhetően 17% -kal nagyobb leszorítóerőt eredményez az előző modellhez képest.

Ezek az írások is érdekelhetnek:
Helycserés támadás

Helycserés támadás

by -sportos-aug 25