by SzelesÚt 2011. jún 25.

Fokozott ellenőrzés Pest megyében

Fokozott ellenőrzést tart több nyári hétvégén a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a motorbalesetek számának csökkentéséért....

Fokozott ellenőrzést tart több nyári hétvégén a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a motorbalesetek számának csökkentéséért. Magyarországon a személyi sérüléssel járó közúti balesetek 4-5 százalékát okozzák motorosok. A halálos áldozatok vagy a sérültek több mint kétharmada 35 évesnél fiatalabb.

Pest megyében jóval több idén a motorbaleset, mint tavaly volt. Az áldozatok vagy a sérültek csaknem fele 28 és 40 év közötti. A szerencsétlenségek többsége munkaszüneti napokon történik. Múlt hétvégén hárman haltak meg.

- A motorkerékpárosok a sebességtúllépést, a szabálytalan előzéseket, kanyarodásokat, a segéd-motorosok az engedély nélküli vezetést szokták a legtöbbször megvalósítani - mondta a hírTV-nek Fótos József, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság alezredese.

A nagyobb teljesítményű motorok vezetői előszeretettel hajtják fel rendszámtáblájukat, hogy a traffipax ne azonosíthassa a járművet. Ha a száguldozókat elkapják, megbírságolják őket, és - a sebesség túllépésétől függően - öt büntetőpontot is kiszabhatnak rájuk. A kanyarodási szabályok megszegéséért két büntetőpont jár.

<<<Egy napig feküdt sérülten

Nagy kamera-mustra>>>

Ezek az írások is érdekelhetnek: