by SzelesÚt 2009. szept 17.

Flossie, a motorkerékpártesztelő robot

Na azért nem kell megijedni. A tudomány nem a hús-vér motorost akarja megfosztani a motorozás kihagyhatatlan és semmi mással nem helyettesíthető...

Na azért nem kell megijedni. A tudomány nem a hús-vér motorost akarja megfosztani a motorozás kihagyhatatlan és semmi mással nem helyettesíthető élményétől.

A Castrol által kikísérletezett robot csupán a motorokhoz használt kenőolajok kikísérletezése során veszi le a monoton és a szélsőséges tesztkörülmények miatt gyakran kínzó terhet a munkatársak válláról.

Fossie - igen, a robot tesztpilótának még nevet is adtak - öntanuló képességgel is rendelkezik, legyen szó a kuplung- és gázkezelésről, valamint a sebességváltásról, eközben érzéketlen az extrém melegre, vagy éppen a hidegre.

Flossie nem fárad, precízen végzi a feladatát, és akkor sem panaszkodik, ha hosszú időn át el kell viselnie a 16000-es fordulatszámon járó motor zaját. Természetesen ezek a mérések álló motorkerékpáron történnek, teljesítménymérő padon, tehát a robot pilótának sem egyensúlyozni, sem kormányozni, így látnia sem kell.

Ezek az írások is érdekelhetnek: