by 2023. márc 27.

Farkas Kevin pontszerzéssel mutatkozott be a Red Bull Rookies Cup nyitóhétvégéjén

Portimao-ban elstartolt a Road to MotoGP programjának legfontosabb versenysorozata, a Red Bull Rookies Cup. Az egyforma feltételek mellett zajló versenysorozatban a HUMDA Academy 16 éves pilótája, Farkas Kevin egyetlen magyarként indult és bár sok nehézséggel küzdött, rögtön meg is szerezte első pontjait.

Szombaton nagyon szeles időjárásban rajtoltak a versenyzők. Farkas Kevin a 13. helyről rajtolt. A helyezések másodpercenként változtak. Kevin motorjának eleje sajnos a 4. körben elvesztette a tapadását, így fel kellett adnia a versenyt. A vasárnap délelőtti versenyen már a napsütés és ideális időjárási körülmények várták a pilótákat. Kevin jól csípte el a rajtot, végig jó tempót motorozott, és a 14.
helyen ért célba, ami 2 pontot jelent az összetett pontversenyben.

A hétvége abszolút győztese Angel Piqueras spanyol versenyző, akitől 0.002 másodpercre lemaradva ért a célba Marcos Ruda. Őt a maláj Hakim Danish követte, 0.015 másodperccel elmaradva.

- A szombati versenyen elvesztettem a bizalmam a motorban, ezt vasárnapra vissza kellett szereznem - nyilatkozta Kevin a hétvége után. - Egy célom volt, hogy célba érjünk, és még pontokat is szerezzek. A versenytempó nagyon jó, van még 1 másodperc, amit le kell faragni, de van még egy hónapunk, hogy ezen dolgozzunk."

A következő verseny Jerez-ben lesz április 29-30-án.

Ezek az írások is érdekelhetnek: