by SzelesÚt 2008. szept 01.

Előzés csapatban

Helló! Ez az eset sajnos velem és motoros barátaimmal történt,akikkel eggyütt motoroztam. Megosztom veletek, mivel tanulságos, úgyérzem. Kellemes, meleg vasárnap délután volt. Kitaláltuk, hogy kerülünk egyet a környéken.

Az egyik barátom hozta a feleségét is, ők helyezkedtek el elől, én és a barátnőm középen és volt egy harmadik aki zárta a mi kis csapatunkat. Országúton mentünk, 120-130-as utazótempóval. Feltünt előttünk egy külföldi rendszámú kamion, amit beért a kis csapat.

Szemből, úgy száz méterre tiszta volt a terep, így visszaváltás nélkül, lendületből megelőzzük, gondoltam én. Az elől haladó "barátom" azonban, amikor a nyerges vontató közepénél járt, én pedig mögötte 4-5 méterrel, besatuzott!!! Fékeztem és megdöntöttem a motort balra kicsit, így sikerült őt kikerülnöm. De a kormánycsutkák között, amikor elhaladtam mellette, nem volt 5 centi. Szerencsém(nk) volt! Az, aki zárta a sort a saját sávjában maradt és visszaengedte a kamion mögé a "barátomat".

A legközelebbi parkolóban kiálltunk, ahol kérdőre vontam, hogy mégis mi volt ez. A válasza ez volt: "láttam valamit az út szélén!" Ebből azt tanultam,hogy ha többen motorozunk, akkor a biztonság kedvéért, csak eggyesével előzni bármit és figyelni a mögöttem haladókat! Tehát én is hibás voltam, mert nem tartottam megfelelő követési távolságot. Hát ez van, megtörtént. Azóta ez a "barátom" összetörte és eladta a motorját,mert saját bevallása szerint félt tőle! Az okos más kárán tanul,tegyétek ezt ti is!

Széles utat!

fazer2

Csapatban motorozásnál a legfontosabb szerepe a vezető motorosnak van. Nagyon fontos tehát, hogy ne alkalmi "barátok", hanem olyan motorosok vezessék a csoportot, akiben megbízunk. Többek között azért, mert nem csinálnak baromságokat... -a szerk.

Van egy tanulságos sztorid? Oszd meg velünk, hogy megoszthassuk másokkal! Küldd el a szerkeszto@szelesut.hu címre!

 

Ezek az írások is érdekelhetnek: