by SzelesÚt 2010. dec 21.

Darabokban Ukrajnába

Húszmillió forint értékű lopott motorkerékpárt foglaltak le a rendőrök a záhonyi határátkelőnél. A motorok többségét Olaszországból...

Húszmillió forint értékű lopott motorkerékpárt foglaltak le a rendőrök a záhonyi határátkelőnél. A motorok többségét Olaszországból lopták és szétszedve akarták Ukrajnába csempészni.

A záhonyi közúti határátkelőhelyen hétfőn délelőtt két különböző időben kilépésre jelentkező ukrán rendszámú kisteherautó rakterében elrejtve találtak hat-hat szétszerelt motorkerékpárt az ellenőrzést végző rendőrök.

A Schengeni Információs Rendszerből kiderült, hogy öt-öt motort Olaszországban tulajdonítottak el, a két további jármű ellenőrzése még folyik. A rendőrök a szállításhoz használt egyik kisteherautó forgalmi engedélyéről is megállapították, hogy hamis. Három 19-25 éves ukrán állampolgárságú férfit állítottak elő a Záhonyi Rendőrkapitányságra, ahol jelentős értékre elkövetett orgazdaság, illetve közokirat-hamisítás megalapozott gyanújával hallgatták ki őket. A lefoglalt motorok értéke körülbelül húszmillió forint.

 

Ezek az írások is érdekelhetnek: