by SzelesÚt 2009. aug 12.

Brno jön a nagyszünet után

A háromhetes nyári szünet után a hétvégén tovább folytatódik a gyorsaságimotoros-világbajnokság a Cseh Nagydíjjal. A 250 köbcentisek számára...

A háromhetes nyári szünet után a hétvégén tovább folytatódik a gyorsaságimotoros-világbajnokság a Cseh Nagydíjjal. A 250 köbcentisek számára ez a tízedik állomás a vb-sorozatban. Izgalmasnak ígérkezik a negyedliteresek futama, hiszen az 5,403 kilométeres pályán számtalan lehetőség van az előzésre, és a kiélezett párharcok is garantáltak. Nagyon várja a futamot a Balatonring Team magyar pilótája. Németh Balázs igen jól ismeri ezt a pályát.

A Balatonring Team fiatal magyar versenyzője, Németh Balázs különösen izgatottan várja a hétvégi versenyt. A Cseh Nagydíj a magyar pilóták „hazai futamának" tekinthető, mivel rengeteg magyar szurkoló látogat ki Brnóba minden évben. Németh Balázs a legutóbbi Brit Nagydíjat motorhiba miatt nem tudta befejezni, de most bízik a jó szereplésben, hiszen ezt a pályát - ellentétben sok másikkal - nagyon jól ismeri, hiszen többször versenyzett már itt.

Németh Balázs nyilatkozata: „Hosszú volt a szünet, ezért már nagyon várom a Cseh Nagydíjat. Már többször versenyeztem ezen az aszfaltcsíkon, ezért jobban is ismerem, mint a többi pályát, így még inkább izgatott vagyok a verseny miatt. Erre a futamra rendszerint sok magyar szurkoló látogat ki, van egy olyan szektor, ahol csak magyarok ülnek, akik támogatásukkal rengeteg erőt adhatnak nekem. A Cseh Nagydíjon megpróbálok minél jobb eredményt elérni, bekerülni az első tizenötbe, és pontokat szerezni. A kezem már teljesen meggyógyult, a gyógytornát már hetekkel ezelőtt befejeztem, és az erősítés is jól sikerült."

Ezek az írások is érdekelhetnek: