by SzelesÚt 2011. nov 17.

Akrapovic a Yamahákra

Az idei Milánói EICMA kiállításon jelentették be az iparág két ismert márkája közötti izgalmas együttműködést: a Yamaha és az Akrapovic egyesíti erőit.

A Yamaha WSB csapatának sokéves, és a Yamaha MotoGP csapatának 2011-es szponzorálása során a két cég már erős és kölcsönösen előnyös munkakapcsolatot épített ki. A gyártók most örömmel jelentették be, hogy 2012-től, az Akrapovic kipufogók széles választéka lesz elérhető a Yamaha meghatározó motorjai és robogói számára, kizárólag a Yamaha európai márkakereskedői hálózatán keresztül.Az utángyártott kipufogók fontos részét képezik a teljes kiegészítő piacnak, és mivel mindkét cég egyformán elkötelezett a kiemelkedő megbízhatóság, ergonómia, minőség és dizájn területén, a Yamaha-Akrapovic együttműködés igazán jó hír a Yamaha tulajdonosok és az Akrapovic-rajongók számára is.

A Yamaha motorok és robogók új kipufogó választéka teljesen az Akrapovic-nál került kifejlesztésre és ott is készül majd. Mindegyik kipufogón megtalálható lesz a Yamaha modell lézergravírozott logoja az Akrapovic logo mellett. A legtöbb utcai használatra szánt kipufogó megfelel az EU-s zaj és környezetvédelmi előírásoknak, és így homologizációval rendelkezik. Ezeken túl lesznek kifejezetten versenycélokra szánt változatok a kiválasztott Yamaha motorokhoz.A program első fázisban, 2011. decemberében mutatkozik be a Yamaha fontosabb utcai motorjaihoz tervezett Akrapovic választék. Ezt követi majd a második fázis, amikor bemutatkoznak a nagyteljesítményű kipufogók az YZ-F családhoz és a WR-F 4-ütemű krosszmotorokhoz 2012 elején.
Az Akrapovic-paletta lefedi majd a Yamaha 2012-es motorkerékpár és robogó modelljeinek zömét és a korábbi modellek egy részét is.

Az Akrapovic kipufogók teljesítményükről, alacsony tömegükről, strapabírásukról és hangjukról ismertek. A céget a korábbi motorversenyző, Igor Akrapovič alapította Szlovéniában, és mostanra nemzetközi szereplővé vált a versenycsapatok sikeres támogatásával. Ez idáig 63 világbajnok érte el sikerét Akrapovic kipufogórendszerrel. A cég jelenleg egy modern gyárban működik Szlovéniában, 500 alkalmazottat foglalkoztat, és termékeit több, mint 60 országba szállítja. Az Akrapovic ebben az évben ünnepli 20. születésnapját.

Ezek az írások is érdekelhetnek:
Tavaszváró börze

Tavaszváró börze

by SzelesÚtfebr 17

Bitti megsérült

Bitti megsérült

by SzelesÚtfebr 17