by SzelesÚt 2008. máj 26.

A sportigazgató tesztel az Asparnál

Az első futamok eredménytelensége folyamatos gondolkodásra kényszeríti az elmúlt két év 125-ös világbajnok csapatát. Az Aspar Team idén egy...

Az első futamok eredménytelensége folyamatos gondolkodásra kényszeríti az elmúlt két év 125-ös világbajnok csapatát. Az Aspar Team idén egy Gadea-győzelemmel és egy Talmácsi-dobogóval "büszkélkedhet", ami nem túl fényes eredmény.

Jorge Aspar Martinez, Talmácsi Gábor és menedzsere, Stefano Favaro is többször fordult az Aprilia gyárhoz segítségért. A technika azonban itt-ott még mindig megmakacsolja magát, és nem igazán akar összeállni az Aprilia 2008-as RSA modellje.

Az Aspar Team sportigazgatója, a pár éve még aktívan versenyző Gino Borsoi úgy döntött, hogy visszatér a versenypályára, hogy első kézből tapasztalhassa meg, mi is a gond az RSA 08-al. A kiszemelt ring, a valenciai Ricardo Tormo volt, ahol Borsoi Sergio Gadeával együtt körözött a pályán, annak reményében, hogy használható információkat gyűjtenek a motorról, amit már az olasz nagydíjon fel tudnak használni.

    

Különféle alkatrészeket próbáltunk ki az RSA számára - mondta Borsoi a teszt után. - Nem próbáltunk új alkatrészeket csupán a meglévőket. Az egyetlen újítás, amit megnéztünk az egy kicsivel másabb idomzat, mint amit eddig használtunk. Mostanáig a dolgok elég rosszul mentek, ami miatt az egész csapat nagyon szomorú volt, a versenyzőkről már nem is beszélve. A francia nagydíjon folyamatosan ott tudtunk ugyan lenni az elejében szárazon, azonban az időjárás végül is megtréfált minket. Voltak technikai problémáink, ami nem csak a 125-re, hanem a 250-es csapatunkra is egyaránt igaz volt. Kétséget kizáróan a 125-ben sokkal több gondunk adódott év eleje óta, amit folyamatosan próbálunk kiküszöbölni. Szép lassan lépésről lépésre haladtunk előre, de úgy gondolom, hogy most már eljött az idő, hogy csak a versenyekre koncentráljunk és végre magunk mögött tudjuk a rengeteg balszerencsét és problémát. Remélhetőleg Mugello lesz a fordulópont - tette hozá a sportigazgató.

    

Az Asparnál megelégelték tehát a kudarcokat, nem csoda, ha még Borsoit is bevetették. Tény, hogy rengeteg gonddal és ezzel együtt balszerencsével kellet szembenéznie a gárdának a dicsőséges 2006 és 2007-es esztendő óta és összesen abban a két évben nem volt annyi problémájuk, mint az elmúlt futamokon. Remélhetőleg a sok erőfeszítés meghozza a gyümölcsét és Talmácsi Gáborral együtt újra az élre kerül majd a gárda.

(forrás: motogphirek.hu)

Ezek az írások is érdekelhetnek: