by SzelesÚt 2009. júl 16.

A Sachsenringen is Espargaro megy Németh Balázs helyett

A hétvégi Német Nagydíjon is a spanyol Aleix Espargaro versenyez majd a Balatonring Team színeiben a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis...

A hétvégi Német Nagydíjon is a spanyol Aleix Espargaro versenyez majd a Balatonring Team színeiben a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis géposztályában, mivel Németh Balázs törött keze még nem gyógyult meg teljesen. A spanyol pilóta bízik benne, hogy meg tudja ismételni az Assenben nyújtott teljesítményét, és újra a dobogós helyek valamelyikéért küzdhet.

A 2009-es világbajnoki sorozat a hétvégén a feléhez érkezik, a mezőny a Sachsenringen mérheti össze az erejét a Német Nagydíj keretein belül. A 125-ös és a 250-es kategória versenyzői egy extra hét pihenőt kaptak, hiszen az Egyesült Államokban csak a királykategória pilótái küzdöttek meg egymással. A kisebb kategóriák versenyzőinek jól jött a plusz szabadság, hiszen a német futam után a következő hétvégén már a Brit Nagydíjon kell helyt állniuk.

ALeix Espargaro nagy reményekkel utazik Németországba, mivel a Holland Nagydíjon remekül debütált a Balatonring Team színeiben. A fiatal tehetség az asseni verseny előtt nyolc hónapig nem is ült negyedliteres motoron, de ez meg sem látszott a bemutatkozásán, hiszen csak nüanszok választották el attól, hogy megszerezze a Balatonring Team számára az első dobogós helyezést. Végül a negyedik lett. Espargaro, Németországban még jobb eredményt vár magától.

Aleix Espargaro nyilatkozata: „Az asseni verseny óta alig várom, hogy újra ráüljek a 250-es motorra, mert nagyon élveztem. Ez egy újabb hatalmas lehetőség számomra, és a lehető legtöbbet szeretném kihozni belőle, ahogy két héttel ezelőtt is. A Sachsenring egy kicsi és lassú pálya, ahol korábban jól mentem. Remélem, folytatódik ez a hagyomány és megint élvezni fogom a motorozást. Nemrégiben Valenciában teszteltem egy Moto2-es versenygépet, a hétvégén pedig ugyanott versenyeztem a spanyol bajnokságban. A szezon elején szinte alig ültem motoron, most meg alig szállok le róla. Nagyon izgatott vagyok a Moto2-es projekt miatt, és amiatt is, hogy néhány versenyen helyettesíthetem Balázst a Balatonring Teamnél. Remélem minden olyan jól fog alakulni, mint eddig." 

Ezek az írások is érdekelhetnek: