by SzelesÚt 2009. máj 30.

A Nolan N43 Air és a Schuberth J1 nyerte egy olasz szaklap sisak-összehasonlító tesztjét

Az olasz InMoto motoros magazin 2009. februári számában összehasonlító tesztet közölt az új generációs felnyitható sisakokról. A tesztben a...

Az olasz InMoto motoros magazin 2009. februári számában összehasonlító tesztet közölt az új generációs felnyitható sisakokról. A tesztben a Nolan N43 Air és a Schuberth J1 mérkőzött meg öt másik ismert gyártó modelljeivel.

Az InMoto összehasonlítását végül a Nolan N43 Air nyerte 9 pontos eredménnyel. A Schuberth J1 8,5 pontot szerzett, ezzel a második helyen végzett, holtversenyben a Shark Evoline-nal.

A teszt szerint a Nolan N43 Air igazi mindenes, erőssége a moduláris felépítés, aminek köszönhetően sokféleképpen variálható. Az InMoto szerint az olasz bukósisak tökéletes választás a sportos beállítottságú robogósok számára, illetve azoknak, akik egész évben, időjárástól függetlenül motorra ülnek, de csak egy sisakot szeretnének tartani. Az N43 Air a magazin szerint nagyon magas szintű komfortot nyújt viselőjének nyitott állapotban is, majdnem ugyanolyan kényelmes így, mint zártan. Az N43 Air megkapta a nyitott és zárt sisakokra vonatkozó homologizációt is, ami azt jelenti, hogy ugyanolyan biztonságos, mint zárt társai. Az InMoto cikke elismerően szólt az N43 Air szellőzéséről, összeszerelési és anyagminőségéről, valamint kiváló ár-érték arányáról.

http://www.euromotor.hu/shop/category/121.html?&page=6

Az InMoto tesztjének második helyezettje – holtversenyben – a Schuberth J1 lett. A neves német gyártó speciális nyitott bukósisakja kivehető állvédővel rendelkezik, akárcsak a Nolan N43 Air.

 

http://www.euromotor.hu/shop/category/138/nyitott.html 

A cikk szerint a Schuberth J1 tökéletes kényelmet garantál viselőjének, csendes, és a felszereltsége is gazdag (beépített napellenző, nagyszerű kilátást biztosító plexi, sokféleképpen állítható szellőzőrendszer). Ezek a tényezők együttesen elfogadhatóvá teszik a magasabb vételárat.

Ezek az írások is érdekelhetnek: