by -sportos- 2022. ápr 24.

A 3. sorból indulhatott, de sérült válla miatt nem bírta a futamot Sebestyén Peti

Jól kezdődött a szombati nap Assenben, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a 9. rajtpozíciót szerezte meg. A magyar pilóta vállsérülése ellenére mindenképpen meg akarta próbálni a versenyzést, de végül nem tudta befejezni a futamot. Vasárnap reggel ismét orvosi kivizsgáláson kell majd részt vennie, ahol eldöntik, hogy motorra ülhet-e a második futamra.

„Iszonyatosan frusztráló érzés, hogy érzem, hogy jó a motor és gyors tudnék lenni, de a vállamban egyszerűen nincs erő és így nagyon nehéz hosszabb etapokat motoroznom. A Superpole-on sikerült egy erős kört összeraknom, így a 3. sorból rajtolhattam. Tudtam, hogy sajnos a versenyen probléma lesz a sérülésem, de mindenképpen meg akartam próbálni. Holnap ha engednek motorozni meglátjuk mire leszek képes. A következő 1 hónapban pedig remélem megtaláljuk a megoldást, hogy Estorilra újra 100%-os formában lehessek. – mondta el a HUMDA pilótája.

Frissítés: A vasárnap reggeli orvosi vizsgálat után a Dorna stábja nem engedte rajthoz állni Sebestyén Petit. A VB egyetlen magyarja jövő héttől pedig folytatja a rehabilitációt. A Supersport-világbajnokság mezőnye legközelebb május 20-án, a portugáliai Estorilban gurul majd pályára, ahol remélhetőleg már Peti is 100%-os formában lesz.

Ezek az írások is érdekelhetnek: