by SzelesÚt 2008. júl 01.

Talma újra dobogós

Izgalmas futamban Talmácsi Gábor a harmadik helyen ért célba a gyorsaságimotoros-világbajnokság Katalán Nagydíján. A magyar világbajnok az...

Izgalmas futamban Talmácsi Gábor a harmadik helyen ért célba a gyorsaságimotoros-világbajnokság Katalán Nagydíján. A magyar világbajnok az összetett pontversenyben felzárkózott a hatodik pozícióba.

A magyar motoros nem túl jól rajtolt, ezért jó néhány vetélytársán kellett átverekednie magát, mire már az elejében tudott száguldani. Az eredetileg 12 tagú élboly létszáma folyamatosan csökkent (volt, aki lemaradt, többen elestek), így Talmácsi az ellenfelek hibáit kihasználva, és egy-két parádés előzést bemutatva a harmadik helyre zárkózott fel.

A végén még indított egy utolsó, lendületes támadást Pol Espargaro ellen, de nem sikerült megfognia, így meg kellett elégednie a harmadik hellyel, amely pályafutása 19. dobogós pozíciója volt.

A rajtom tulajdonképpen nem volt rossz, de ketten összezártak előttem, úgyhogy fékeznem kellett, és ezzel elveszett a lendület- mondta Talma a futam után. -Visszacsúsztam a tizenegyedik helyre, és bár egyáltalán nem tartalékoltam, hanem folyamatosan próbáltam felzárkózni az élmezőnyhöz, valamiért nem sikerült. Azután a többiek hibáit kihasználva jutottam egyre előrébb, ehhez az is nagyon kellett, hogy végig koncentráltan versenyeztem, mert a motorom eleje nem volt tökéletes, folyamatosan összeült, többször éreztem, hogy már csak a gumi dolgozik. �?rületes utolsó kört mentünk, és én még a legvégén, az utolsó kanyarból kifelé jövet is próbáltam megfogni Espargarót, de sajnos nem sikerült. Az egyik szemem sír, a másik nevet: egyrészt elégedettnek kell lennem, mert a motor "nem tudta" a harmadik helyet, másrészt viszont bosszant, hogy lehetett volna belőle második pozíció is... Nem tudom, hogy mi történik majd a következő versenyeken, de örülök, hogy az utóbbi időben folyamatosan a dobogón végzünk, és hogy az összetettben is előrébb léptünk.

A negyedlitereseknél Simoncelli nyert a nagyot hibázó Bautista előtt. A Team Toth-os Hector Barbera a harmadik lett.

A Moto GP-ben Pedrosa nyert a focilabdának öltözött Rossi előtt. A harmadik helyen Stoner végzett. Az összetettben továbbra is Rossi vezet.

www.motogphirek.hu

Ezek az írások is érdekelhetnek:
DEVELOPER BAR