by SzelesÚt 2009. jún 14.

Talmácsi bemutatkozott a MotoGP-ben

Túl van élete első MotoGP-s versenyén Talmácsi Gábor. Minden elismerés megilleti a magyart, aki keményen helyt állt a legjobbak között és...

Túl van élete első MotoGP-s versenyén Talmácsi Gábor. Minden elismerés megilleti a magyart, aki keményen helyt állt a legjobbak között és folyamatosan fejlődött a hétvége folyamán. Talma a 17. helyen ért célba.

Eltűnt a szikrázó napsütés Barcelona egéről, vasárnap reggelre felhős időre ébredt a MotoGP mezőnye. A rekkenő hőség azonban maradt, mindenki azért fohászkodott, hogy az eső távol maradjon a katalán pályától. Talmácsi Gábor ma reggel már jobban érezte magát, a betegsége múlni látszott. A bemelegítő edzésen remekelt a magyar versenyző, aki egyre jobban összeszokik a Hondával és ezen a tréningen tovább csökkentette hátrányát a többiekhez képest.

A MotoGP rajtrácsára életében először állhatott fel a két évvel ezelőtti 125 köbcentis világbajnok. A tizenkilencedik helyről vágott neki a huszonöt körös versenynek. A rajtot jól kapta el a 41-es motoron ülő Talmácsi, sokáig üldözte az előtte haladókat. Ahogy teltek a körök a mezőny kissé elnyúlt a magyar versenyzőtől, de Talma folyamatosan jó időeredményeket produkált. A végén nem érte utol az élen lévő Rossi és Lorenzo a Hondán repesztő Talmácsit, így körön belül végzett élete első MotoGP nagydíján. A Katalán Nagydíjat fantasztikus csatában Rossi nyerte a hazai pályán versenyző Jorge Lorenzo előtt. Talmácsi Gábor tizenhetedik lett.

Holnap egy napos teszt vár az újdonsült magyar MotoGP versenyzőre, utána pedig már készülhet a két hét múlva sorra kerülő asseni Holland Nagydíjra.
 
Talmácsi Gábor nyilatkozata:
"Nagyon boldog vagyok, hogy sikeresen túl vagyok a MotoGP debütálásomon. Sok versenyző el sem jut ide, ez egy hatalmas lehetőség számomra. A motorról újabb hasznos információkat gyűjtöttem a huszonöt kör alatt, a holnapi teszten is folytatom a motor minél részletesebb megismerését. Már sok olyan funkcióját tudom használni a gépnek, amit eddig egyetlen motoromon sem kellett figyelnem, de úgy érzem, jól haladok a tanulással. Hihetetlenül fárasztó egy MotoGP futamot teljesíteni, ehhez is hozzá kell szoknom. Nagyon várom, hogy Assenban újra átélhessem ezt a kellemes fáradtságot."

motogphirek.hu

Ezek az írások is érdekelhetnek:
DEVELOPER BAR