by SzelesÚt 2009. jún 23.

Spanyol pilóta helyettesíti Németh Balázst Assenben

Ha június utolsó szombatja, akkor Holland Nagydíj – jól tudják ezt a motorsport szerelmesei. Assen lesz a házigazdája a...

Ha június utolsó szombatja, akkor Holland Nagydíj – jól tudják ezt a motorsport szerelmesei. Assen lesz a házigazdája a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei hetedik futamának, ami után egy hosszabb szünet következik a kis kategóriákban.

A nyár közepe felé haladva már egyre inkább tisztul a kép, hogy idén kik lehetnek esélyesek a 250 köbcentisek között a világbajnoki címre, elsősorban Alvaro Bautista és Hiroshi Aojama.

Németh Balázs múlt heti balesete miatt, ismét egy „beugró” után kellett néznie a Balatonring Teamnek. Ezúttal a spanyol Aleix Espargaro a szerencsés kiválasztott, aki tavaly versenyzett utoljára 250-es motorral. Idén a Spanyol Bajnokságban indul, Moto2-es géppel, de ennek ellenére a legjobb hatba szeretne bekerülni a szombati versenyen.

Aleix Espargaro nyilatkozata:
„Első 250-es futamomat éppen Assenben futottam, és minden rendben volt, úgyhogy jó emlékeim vannak erről a pályáról. Jelenleg egy Moto2-es projektben veszek részt, és szeretem, élvezem, de persze ezzel az újabb lehetőséggel mindenképpen élni szeretnék. Régóta nem ültem 250-es motoron, de nem hiszem, hogy sok minden változott volna tavaly óta, ennek ellenére kemény munka vár ránk csütörtökön és pénteken, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a versenyre. Motivált vagyok, nagyon várom már a futamot. Nehéz jósolni, de azt gondolom, ha bekerülök az első hatba, az nagyszerű eredmény lenne.”

Ezek az írások is érdekelhetnek:
DEVELOPER BAR