by SzelesÚt 2010. márc 12.

Schuberth Mobility Program

Egyedülálló, új biztonsági szolgáltatást vezetett be Március 1-től Magyarországon a Schubert. Azok, akik ezentúl új bukósisakot vásárolnak,...

Egyedülálló, új biztonsági szolgáltatást vezetett be Március 1-től Magyarországon a Schubert. Azok, akik ezentúl új bukósisakot vásárolnak, egy esetleges balesetet követően a listaár egyharmadáért vehetnek új fejvédőt.

A bukósisakok hasonló elven működnek, mint a személyautók gyűrődőzónái: baleset során a külső és/vagy a belső sisakhéj szerkezete deformálódik (teljes egészében vagy csak a szerkezet egy része), így nyeli el az ütközés energiáját. Ezek a szerkezeti változások, sérülések ritkán vehetők észre, a bukósisak többé mégsem lesz képes tökéletesen ellátni védőfunkcióját. Mindez azt jelenti, hogy a bukósisakok csak egy baleset során képesek megfelelő védelmet nyújtani viselőjük számára; bármilyen bukást vagy egyéb, a sisakot érő jelentős erőhatást követően a fejvédőt ki kell cserélni.

 

A Schuberth Mobility Program teljesen ingyenes mindazok számára, akik március 1. után vásárolnak új C3, S1 Pro, R1 vagy J1 bukósisakot; nincs semmilyen pluszköltség, extra díj. Az új sisaktulajdonosoknak nem kell mást tenniük, mint regisztrálni a www.schuberth.com/registration internetes oldalon. Ha balesetet szenvednek, a sérült sisakot a vásárláskor kapott számlával, a regisztrációt igazoló dokumentummal és a rendőrségi baleseti jegyzőkönyvvel együtt le kell adni abban a hivatalos Schuberth márkakereskedésben, ahol a fejvédőt vásárolták. Ezután a vásárló új Schuberth sisakot választhat magának ugyanabból az ár- és típuskategóriából, amelybe a sérült sisak is tartozott. Az új termék az eredeti sisak aktuális (a baleset évében számított, euróban nyilvántartott) vételárának egyharmadáért vásárolható meg, és természetesen ismét regisztrálható a Schuberth Mobility Programban.

www.euromotor.hu

Ezek az írások is érdekelhetnek:
DEVELOPER BAR