by SzelesÚt 2010. dec 09.

Lightcycle - a filmes motor

Újabb filmes motor került napvilágra. Nyilván a közelgő bemutató is szükségessé tette, hogy a floridai Parker Brothers Choppers-nél...

Újabb filmes motor került napvilágra. Nyilván a közelgő bemutató is szükségessé tette, hogy a floridai Parker Brothers Choppers-nél leteszteljék a Tron: Örökség című sci-fibe épített ’LightCycle’-t. Macerás egy motornak tűnik, de kétségkívül mutatós.

A srácok a neten található képek alapján alkották meg a sci-fi motor valóságos verzióját. Az acélvázat üvegszálas elemekkel burkolták, mely a TLR1000-es Suzuki blokkját rejti maga alatt. Kerekeit bármely Hummer tulajdonos megirigyelné, a 22" átmérőjű, küllő nélküli 12" széles felniken egyedi gyártású gumik feszülnek. A motor hossza 2,5 méter, szélessége majdnem 60 centiméter, ez kilóban kifejezve 215-öt jelent. Több mint kétméteres hosszával, és szűk kormányszögével nem éppen a kis fordulókörű motorok csoportjába tartozik. Az ülésmagasság szűk 70 centi, igazi chopperes méret, azonban a terpeszben ülés és a markolat egekben fogdosása helyett majdnem vízszintes pozíciót kell felvenni a motoron, hasalva pedig elég hamar elfárad a nyakunk a folyamatos előre nézésben.


Batman motorjának legyártására is akadtak elvetemült mesterek, azonban az nem kapott forgalmi engedélyt, a ‘LightCycle’-lel szemben. Teljesen legálisan használható (Amerikában), aki elég gyors lecsapni a 10 példány valamelyikére, és van 55.000 dollárja (kb. 11 millió forint) ilyen hóbortokra, már ezzel érkezhet a mozipremierre.

http://www.autotimes.hu/2010/12/07/lightcycle_tron/

Ezek az írások is érdekelhetnek:
DEVELOPER BAR