by SzelesÚt 2011. ápr 10.

És mégis: Kispataki részt vesz a 75. Bol d’Oron

Jobb későn, mint soha: egy héttel az első 24 órás verseny előtt véglegesült, hogy a tavalyi sikeres debütálás után Viktor ismét...

Jobb későn, mint soha: egy héttel az első 24 órás verseny előtt véglegesült, hogy a tavalyi sikeres debütálás után Viktor ismét világbajnokok között húzhatja a gázt.

A Magyar Bajnokság technikai KO-ját és a részleges bokaszalag szakadást még nem heverte ki Kispataki, amikor értesült arról az örömteli hírről, hogy mégis ott lehet az Endurance Világbajnokság első fordulóján, habár tavalyi csapata az RMT21 visszalépett.

Viktor a magny-coursi viadalon az MCS Racing – Ipone színeiben indulhat Superstock 1000-es kategóriában. Az olasz székhelyű csapat 2001-ben kezdett az Endurance közegben, tavaly az év végi elszámolást nyolcadikként zárta kategóriájában. Idén egy K10-es Suzukival versenyeznek, Pirelli gumikkal. A csapat további versenyzői a svájci Michael Savary és a szlovén Janez Prosenik.

A csapat figyelmét Viktorra a Pirelli mérnöke hívta fel, aki együtt dolgozott a 24 éves versenyzővel tavaly Rijekában, Katarban és Bahreinben. Az MCS vezetősége emlékezett Kispatakira nem csak a közel-keleti sikerek kapcsán, hanem 2003-as „bajnoki debütálására” az Alpok-Adria Bajnokságban. Továbbá bíznak abban, hogy hatalmas tapasztalattal rendelkezik mind a Pirelli, mind a GSX-R 1000 versenytulajdonságairól.

Április 14-én, csütörtökön 12 órakor a hivatalos szabadedzéssel megkezdődik a 2011-es Endurance szezon, Viktor ezen az edzésen próbálja ki először új csapata motorját. Cél természetesen, mint minden versenyző számára a pontszerzés, a pódium, tehát kihozni a lehetőségekből a maximumot. „Örülök, hogy lehetőségem van elindulni Magny-coursban, hiszen tavaly nagyon megtetszett az Endurance világbajnokság közege. Remélem sikerül hamar összerázódni a csapattal, a versenyzőkkel, hiszen a jó eredményhez ez elengedhetetlen” - mondta Kispataki Viktor.

<<<Kispataki Hondával az OB-n

Talma a jövőről>>>

Ezek az írások is érdekelhetnek:
DEVELOPER BAR