by SzelesÚt 2011. jan 05.

Elrajtolt a Dakar

Több mint négyszáz jármű - 140 autó, 170 motor, 30 quad és 67 kamion - vágott neki szombaton Buenos Airesből a 32. Dakar-ralinak. A világ...

Több mint négyszáz jármű - 140 autó, 170 motor, 30 quad és 67 kamion - vágott neki szombaton Buenos Airesből a 32. Dakar-ralinak. A világ legnehezebb és legnagyobb terepversenyét immár harmadik alkalommal rendezik meg dél-amerikai helyszíneken.

Az első napon a prológot bonyolítják le, az argentin fővárostól Victoriáig 377 km-t kell teljesíteni a résztvevőknek, ám ez a szakasz még nem számít be az összetett versenybe - írja az MTI. Az igazi száguldás vasárnap kezdődik, a Victoria és Cordoba közötti 788 km-es távon már időre mennek a versenyzők.

A január 16-ig zajló verseny legnagyobb esélyesei az autósoknál a spanyol Carlos Sainz és a francia Stéphane Peterhansel. A motorosoknál szintén francia-spanyol párharc várható Cyril Despres és Marc Coma között. Tavaly az autósoknál Sainz, a motorosoknál pedig Despres diadalmaskodott.

A Dakar-ralit először 2009-ben rendezték meg Argentínában és Chilében, majd tavaly is ez a két ország volt a helyszín és a 2011-es kiírást is itt bonyolítják le. A száguldás január 16-ig tart. Az egyetlen magyar résztvevő Horn Albert, aki a horvát Drazen Curic navigátora a 13 szakaszból álló, több mint 9500 kilométeres viadalon, az autósok között.

Ezek az írások is érdekelhetnek:
DEVELOPER BAR