by SzelesÚt 2011. máj 29.

Brno - Kispataki dobogón az Alpok-Adrián

Viktor, új csapata és a Honda egyre nagyobb összhangban, egyre jobban muzsikál. A munka gyümölcse a Superbike kategória harmadik helyezése és a...

Viktor, új csapata és a Honda egyre nagyobb összhangban, egyre jobban muzsikál. A munka gyümölcse a Superbike kategória harmadik helyezése és a 2.04.5-ös köridő.

A Prop-tech Honda pénteken kezdte meg a körözést a legendás cseh pályán. Mivel Viktor korábbi tapasztalattal a motorról ezen az aszfaltcsíkon nem rendelkezett, több beállítást is kipróbáltak, hogy melyik lehet a versenyre a legideálisabb. Az idő rövidsége miatt ez a munka szombaton is folytatódott a kvalifikációs edzések folyamán.

A záporos-zivataros idő az egész depó életét megkeserítette kiszámíthatatlanságával. A Superbike kategória épphogy, de megúszta a vizes edzést, amit azonban előre látni nem lehetett, így már szombaton megkezdődött a gumipóker.

A MAMI SE versenyzője a második időmérőn futotta legjobbját, mellyel az adott időmérő harmadikja, a rajtrács negyedikje lett Andreas Meklau, Radek Rous és Roland Resch mögött. Mivel az ötödik helyezett több mint egy másodperces hátrány könyvelhetett el magának, így egyértelmű volt, hogy cél a dobogóra állni.

A rajtot idén legjobban elkapva negyedikként fordult a többszörös Magyar Bajnok, majd harmadikként jött a 29 főt számláló mezőnyben. A helyi Rous rossz startját követően jött fel, mint a talajvíz, a második helyig meg sem állt. Kispataki tehát visszaszorult a negyedik helyre, mondhatni „papírforma” szerint alakult az élen állók sora. Idővel egyre jobban elszakadtak egymástól, mikor az utolsó körben Resch senkitől sem zavartatva eldobta a vasat a pálya középső szakaszán.

„Izgalmas hétvégén vagyunk túl, rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk, hiszen idén első alkalommal nem a Hungaroringen versenyeztem a Hondával. A munkát megkoronázta, hogy dobogóra állhattam, bár természetesen szerettem volna közelebb kerülni az előttem lévőkhöz, sőt 2.03-as köridőt futni. Ami a legnagyobb örömmel tölt el, hogy a csapattal, átbeszélve a hétvégén történteket már a jövőbeli lehetőségeken gondolkozunk. Azaz hol és hogyan, mit változtatva a beállításokon gyorsulhatunk, juthatunk előrébb.” – összegezte a 25 éves versenyző.

A nemzetközi bajnokság következő megmérettetése a Sárvár melletti Pannonia-ringen lesz, június első hétvégéjén, Viktor részvételével.

<<<Esti csevej Kispataki Viktorral

Honda VFR 800X-bemutató>>>

Ezek az írások is érdekelhetnek:
DEVELOPER BAR