by SzelesÚt 2009. jún 27.

Az ötödik helyről rajtolhat Espargaro

Az esélyesek végeztek a Holland Nagydíj időmérőjén az első négy helyen a 250-es kategóriában, az ötödik rajthelyre viszont óriási...

Az esélyesek végeztek a Holland Nagydíj időmérőjén az első négy helyen a 250-es kategóriában, az ötödik rajthelyre viszont óriási meglepetésre a Balatonring Team pilótája, Aleix Espargaro ért oda.

A két spanyol, Bautista és Barbera, valamint az olasz Simoncelli és a japán Aojama Hiroshi csatázott most is a pole pozícióért, és ezúttal Barbera volt a leggyorsabb. Alig több mint hét tizedet kapott azonban tőle Aleix Espargaro, aki nyolc hónapos kihagyás után versenyez ismét 250-es kétütemű motorral.

 

A Németh Balázst helyettesítő Aleix már a második szabadedzésen is az ötödik időt érte el, és ezt az eredményt meg tudta ismételni délután is. Ha a szombati verseny végén is az első öt hely valamelyikén végez a katalán pilóta, akkor szenzációs hétvégét zárhat Hollandiában.

Aleix Espargaro nyilatkozata:
„Nagyon elégedett vagyok! Persze, még nincs vége a hétvégének, de egyelőre fantasztikusan alakulnak a dolgok. Tegnap az ismerkedés volt a fő feladat, és kemény munkával sikerült eljutni oda, hogy egyre jobb időket megyek, és egyre nagyobb önbizalommal motorozok. Ma már időnként kifejezetten élveztem a száguldást, és helyenként végre kellően agresszív tudtam lenni. Egy fél kört délután Marco mögött mentem, és akkor azért láttam, hogy még egy picit el vagyok maradva az élmenőktől, egyszerűen kevesebb a rutinom, a tapasztalatom. Holnap megpróbálom jól elcsípni a rajtot, és megragadni a második csoportban, aztán meglátjuk mi lesz. A csapat rengeteg mindenben segít, és szeretném ezt nekik meghálálni egy csodálatos eredménnyel.”

Ezek az írások is érdekelhetnek:
DEVELOPER BAR